Btw

Omzetbelasting, beter bekend als btw, wordt geheven over de prijzen van producten die je levert of diensten die je verricht. Dit klinkt simpel, maar door ingewikkelde btw-wetgeving is dat niet zo. Wij begeleiden je praktisch en deskundig door het doolhof van btw-regels. Zo leveren wij onze toegevoegde waarde.

Adviesgroep Omzetbelasting

Btw-wetgeving is dynamisch en complex. Houd je de ontwikkelingen niet bij, dan verlies je snel het overzicht. Gelukkig kun je hiervoor bouwen op onze btw-specialisten van de Adviesgroep Omzetbelasting. Zij houden alle ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten. We informeren je tijdig over belangrijke actuele btw-onderwerpen. Met persoonlijk en gericht advies kun je zo tijdig bijsturen als dat nodig is.

Meer dan btw

Onze toegevoegde waarde gaat verder. Ook voor andere indirecte belastingen zoals overdrachtsbelasting en autobelastingen, staan wij graag met praktische adviezen voor je klaar.

Onze diensten

Onze btw-diensten zijn veelomvattend en bestaan onder andere uit:

  • adviseren en optimaliseren btw-positie in Nederland en over de grens;
  • planning van btw en overdrachtsbelasting bij vastgoedtransacties;
  • verzorgen van btw-aangiften, opgaven ICP, begeleiding bij btw-boekenonderzoeken, bezwaarschriften, beroepsprocedures en correspondentie met de Belastingdienst;
  • terugvorderen van in het buitenland betaalde btw;
  • verzorgen van (in house) btw-trainingen;
  • toetsen van btw-aspecten bij implementatie van ERP-systemen;
  • in kaart brengen (huidige) btw-positie door het uitvoeren van een btw-scan. begeleiden bij een horizontaal toezicht traject. Bij deze nieuwe aanpak van de Belastingdienst beoordelen we of je ‘in control’ bent over btw-processen.

Kennis van de branche

Iedere branche kent haar eigen specifieke btw-regels en aandachtspunten. Onze btw-specialisten hebben in het bijzonder veel praktijkervaring in sectoren als vastgoed (aannemers, beleggers en projectontwikkelaars), not-for-profit (zorg, onderwijs en overige stichtingen en verenigingen), sport, internationale handel en automotive. Tevens begeleiden en adviseren wij regelmatig administratie- en accountantskantoren die geen btw-specialisten in huis hebben. Daarnaast werken we nauw samen met advocaten en notarissen.

 

Downloads

PDF mth_leaflet_-_btw.pdf Download

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.