Btw

Omzetbelasting, beter bekend als btw, wordt geheven over de prijzen van producten die u levert of diensten die u verricht. Dit klinkt simpel, maar door ingewikkelde btw-wetgeving is dat niet zo. Wij begeleiden u praktisch en deskundig door het doolhof van btw-regels. Zo leveren wij onze toegevoegde waarde.

Adviesgroep Omzetbelasting

Btw-wetgeving is dynamisch en complex. Houdt u de ontwikkelingen niet bij, dan verliest u snel het overzicht. Gelukkig kunt u hiervoor bouwen op onze btw-specialisten van de Adviesgroep Omzetbelasting. Zij houden alle ontwikkelingen nauwlettend voor u in de gaten. We informeren u tijdig over voor u belangrijke actuele btw-onderwerpen. Met persoonlijk en gericht advies kunt u zo tijdig bijsturen als dat nodig is.

Meer dan btw

Onze toegevoegde waarde gaat verder. Ook voor andere indirecte belastingen zoals overdrachtsbelasting en autobelastingen, staan wij graag met praktische adviezen voor u klaar.

Onze diensten

Onze btw-diensten zijn veelomvattend en bestaan onder andere uit:

  • adviseren en optimaliseren van uw btw-positie in Nederland en over de grens;
  • planning van btw en overdrachtsbelasting bij vastgoedtransacties;
  • verzorgen van btw-aangiften, opgaven ICP, begeleiding bij btw-boekenonderzoeken, bezwaarschriften, beroepsprocedures en correspondentie met de Belastingdienst;
  • terugvorderen van in het buitenland betaalde btw;
  • verzorgen van (in house) btw-trainingen;
  • toetsen van btw-aspecten bij implementatie van ERP-systemen;
  • in kaart brengen van uw (huidige) btw-positie door het uitvoeren van een btw-scan. begeleiden bij een horizontaal toezicht traject. Bij deze nieuwe aanpak van de Belastingdienst beoordelen we of u ‘in control’ bent over uw btw-processen.

Kennis van uw branche

Iedere branche kent haar eigen specifieke btw-regels en aandachtspunten. Onze btw-specialisten hebben in het bijzonder veel praktijkervaring in sectoren als vastgoed (aannemers, beleggers en projectontwikkelaars), not-for-profit (zorg, onderwijs en overige stichtingen en verenigingen), sport, internationale handel en automotive. Tevens begeleiden en adviseren wij regelmatig administratie- en accountantskantoren die geen btw-specialisten in huis hebben. Daarnaast werken we nauw samen met advocaten en notarissen.

 

Downloads

PDF MTH_leaflet_BTW_05-2014_LR.pdf Download

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul uw plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.