Sponsorpagina Cheyenne Bouthoorn

Hallo, ik ben Cheyenne Bouthoorn, 17 jaar. Ik woon al sinds mijn geboorte in Almere en volg op dit moment de opleiding MBO Dierverzorging op het Groenhorst College in Almere. Ik ben geboren met een hersenafwijking, waarbij mijn kleine hersenen bijna niet zijn ontwikkeld en de rechterkant van mijn hersenstam niet volledig is ontwikkeld. Hierdoor ben ik lichamelijk beperkt wat mij in het dagelijks functioneren hindert.

Toen ik zes jaar was ben ik op gehandicapten hockey gegaan. Dit heb ik negen jaar lang met veel plezier gedaan, maar het afhankelijk zijn van prestaties van anderen binnen het team brak mij uiteindelijk op. Daarom heb ik op mijn 15e besloten om een sport te kiezen waar het om mijn eigen prestaties gaat en waar ik ook internationaal helemaal voor kan gaan. Ik ben in 2013 over gestapt naar de atletiek. Ik wilde heel graag op hoog niveau competitief bezig zijn en de paralympische wedstrijd atletiek was helemaal mijn ding.

Omdat ik moest worden ingedeeld in een handicap klasse ben ik in maart 2014 nationaal geclassificeerd in de categorie F36/T36. De paralympische onderdelen in deze klasse zijn : 100m en 200m sprint en kogelstoten. Mijn trainer en coach, Ilse Leeflang, van atletiekvereniging AV Zuidwal in Huizen heeft mij in 2014 helemaal voorbereid op mijn eerste NK. Ik ben trots dat ik daar een bronzen medaille bij het kogelstoten haalde. Inmiddels heb ik dit jaar mijn tweede NK gehad met weer brons bij het kogelstoten. Omdat ik voor de IPC ook aan internationale wedstrijden wil mee doen zijn wij naar Berlijn gegaan voor mijn internationale classificatie en mijn eerste internationale wedstrijd. Ik heb inmiddels vijf Nederlandse records in mijn klasse en ben hard aan het trainen voor het EK in Italië in juni 2016.

Volgend jaar zijn ook de Paralympische Spelen in Rio en ik hoop dat ik een limiet kan halen om daar naar toe te mogen. Voor mijzelf heb ik als doel om in 2020 in ieder geval de Paralympische spelen van Tokyo te halen. Ik train 3x in de week bij mijn atletiekvereniging naast de vele wedstrijden. Ik ga deze komende winter ook een indoor seizoen doen om mijn wedstrijd vorm vast te houden. Ik heb een Facebook atleet pagina die iedereen kan liken. Ik vind het heel leuk dat MTH mij wil ondersteunen in mijn sport en ik zou het leuk vinden als lezers mij gaan volgen via de blogs die ik hier zal bijhouden.

Cheyenne Bouthoorn

27-09-2016: Weer een nieuw Nederlands Record binnen!
11 -07-2016 Nederlands Kampioen 200 meter sprint!
12-04-2016: Klaar voor het zomer baanseizoen

16-12-2015: Mijn eerste indoorwedstrijd is een feit!


Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.