Corporate finance

De koop of verkoop van een onderneming is een spannend en ingrijpend proces. Voor u als ondernemer een niet dagelijkse activiteit met vergaande gevolgen. Op zo’n moment is het prettig en belangrijk dat uw adviseur u begeleidt, laat zien wat er gebeurt en u helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Met onze deskundigheid staat u er niet alleen voor.

Begeleiding bij bedrijfsovername

Onze corporate finance specialisten begeleiden u in het totale proces van bedrijfsovername. Bij koop, verkoop, management buy-out of management buy- in, verzorgen wij onder meer de waardering, de onderhandelingen, het boekenonderzoek, de financiering en de contractuele vastlegging. In alle trajecten zijn wij uw sparringpartner, behoeden wij u voor valkuilen en gaan samen met u voor het beste resultaat.

Bekijk hier een filmpje over een overname en overnamefinanciering van onze relatie True.
True is 1 van de meest vooraanstaande Nederlandse leveranciers van Managed Hosting & Cloud Services voor de zakelijke markt. En onderdeel van Broad Horizon, een investeringsmaatschappij. Begin 2014 benaderde Rudolf Meijer, de directeur van Broad Horizon ons. Rudolf gaf aan dat zij branchegenoot Multrix wilden kopen. Bekijk hoe dit verdergaat en de rol van MTH Corporate Finance in dit filmpje.

Waardering

Bij een bedrijfsovername is de waardebepaling het uitgangspunt van de onderhandelingen. Hierin komt de prijs van de onderneming tot stand. Met onze deskundigheid, kennis van uw branche en uw persoonlijke situatie komen wij tot een afgewogen advies over de waarde en staan wij sterk in de onderhandelingen. In conflictsituaties, zoals echtscheiding of onenigheid tussen aandeelhouders, helpen wij u met een bindende waardering.

Due Diligence (boekenonderzoek)

Als koper heeft u een onderzoeksplicht. Die vullen wij voor u in door via due diligence het bedrijf financieel en fiscaal-juridisch door te lichten. Samen met u bepalen we vooraf de specifieke aandachtspunten die voor u als koper van belang zijn.

Deskundig advies!

Heeft u behoefte aan deskundig advies op het gebied van corporate finance? Dan kunt u rekenen op een vaste adviseur die uw zaken kent en behartigt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring als dealmaker in het mkb en een achtergrond in accountancy en belastingadvies. Onze waarderingspecialisten zijn gekwalificeerde Register Valuators en aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators. Neem contact op met een adviseur van een vestiging bij u in de buurt en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt ook een mail sturen naar corporatefinance@mth.nl.

 

 

Downloads

PDF MTH_leaflet_Corporate_Finance.pdf Download

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul uw plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.