Corporate finance

De koop of verkoop van een onderneming is een spannend en ingrijpend proces. Voor een ondernemer een niet dagelijkse activiteit met vergaande gevolgen. Op zo’n moment is het prettig en belangrijk dat je adviseur je begeleidt, laat zien wat er gebeurt en helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Met onze deskundigheid sta je er niet alleen voor.

Begeleiding bij bedrijfsovername

Onze corporate finance specialisten begeleiden je in het totale proces van bedrijfsovername. Bij koop, verkoop, management buy-out of management buy- in, verzorgen wij onder meer de waardering, de onderhandelingen, het boekenonderzoek, de financiering en de contractuele vastlegging. In alle trajecten zijn wij sparringpartner, behoeden wij je voor valkuilen en gaan samen met jou voor het beste resultaat.

Waardering

Bij een bedrijfsovername is de waardebepaling het uitgangspunt van de onderhandelingen. Hierin komt de prijs van de onderneming tot stand. Met onze deskundigheid, kennis van de branche en je persoonlijke situatie komen wij tot een afgewogen advies over de waarde en staan wij sterk in de onderhandelingen. In conflictsituaties, zoals echtscheiding of onenigheid tussen aandeelhouders, helpen wij je met een bindende waardering.

Due Diligence (boekenonderzoek)

Als koper heb je een onderzoeksplicht. Die vullen wij voor je in door via due diligence het bedrijf financieel en fiscaal-juridisch door te lichten. Samen met jou bepalen we vooraf de specifieke aandachtspunten die voor jou als koper van belang zijn.

Deskundig advies!

Heb je behoefte aan deskundig advies op het gebied van corporate finance? Dan kun je rekenen op een vaste adviseur die je zaken kent en behartigt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring als dealmaker in het mkb en een achtergrond in accountancy en belastingadvies. Onze waarderingspecialisten zijn gekwalificeerde Register Valuators en aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators. Neem contact op met een adviseur van een vestiging in de buurt en ervaar wat wij voor je kunnen betekenen. Je kunt ook een mail sturen naar corporatefinance@mth.nl.

 

 

Downloads

PDF mth_leaflet_-_corporate_finance.pdf Download

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.