An independent member of

logoFull Created with Sketch.

Zoeken op

Zoeken op

Alles

21 april, 2018

De 10 overeenkomsten tussen voetbal en accountancy

Lees in dit blog de 10 overeenkomsten tussen voetbal en accountancy.

Het EK-vrouwenvoetbal is succesvol afgesloten en de Eredivisie is begonnen met de Johan Cruijffschaal. Voor mij, als junior manager in de auditpraktijk van mth, is de zomerstop aangebroken en start binnenkort de “Summercourse” als aftrap voor het nieuwe seizoen. Als ervaringsdeskundige op zowel voetbalgebied en accountancy laat ik jullie graag de overeenkomsten zien tussen voetbal en het werken in de accountancy bij mth.

Werken bij mth
Voetbal_1

1. Topsport

Zoals je in een wedstrijd in maximaal 90 minuten moet scoren is werken in de accountancy met  tijdslimieten en deadlines ook een uitdaging. Meestal hebben wij geen blessuretijd. Dat geeft een bepaalde prettige druk om te presteren, mits het niet te veel wordt. En in beide gevallen geeft het voldoening om samen de schouders eronder te zetten en even lekker te zweten.

2. Teamwork

Een project of een wedstrijd tot een goed einde brengen is teamwork. Iedereen is nodig, van keeper tot spits en van accountant tot beginnend assistent. De wisselende teamsamenstelling maakt het werk veelzijdig en afwisselend. En winnen kunnen we alleen door samen te werken!

3. Ontspanning

Na de wedstrijd of een lange werkdag nog even samen wat drinken of het seizoen afsluiten met een BBQ is gezellig en goed voor de teamsfeer. In een ontspannen omgeving leer je collega’s nog beter  kennen. De balans tussen inspanning (werken) en ontspanning (privé) is belangrijk voor mij en is ook bij mth een belangrijke doelstelling. Ik heb de vrijdag altijd vrij om leuke dingen te kunnen doen met mijn zoontjes en op zaterdag voetbal ik in een vriendenteam.

4. Passie

Passie is de drijfveer in je leven! Gelukkig kan ik mijn passie voor voetbal en accountancy perfect combineren. De accountancy verveelt nooit omdat de omgeving continu verandert en ik mijzelf blijf ontwikkelen. Het werken met gepassioneerde collega’s versterkt het doel om successen te behalen. En een wedstrijd voetballen met de mannen maakt mij gelukkig.

5. Training

De opleiding tot professional is voor beide takken van sport een lange weg maar zeker de moeite waard. Training is cruciaal om op een bepaald niveau te kunnen blijven acteren en presteren. In de accountancy is permanente educatie verplicht. Bij voetbal is trainen een must. Stilstand is achteruitgang en training is de kracht van de herhaling!

6. Maatschappelijk betrokken

Veel (oud)profvoetballers steunen goede doelen en zijn maatschappelijk betrokken. Ik ben als voetballer maatschappelijk betrokken door mijn rol als coördinator bij de plaatselijke voetbalvereniging. Als werknemer in de accountancy, vertegenwoordig ik het accountancyberoep en mth is bovendien als sponsor betrokken bij lokale verenigingen en steunt jonge opkomende talenten in het “mth talentenplan”.

7. Regels en toezicht

Voetbal kan niet zonder de regels en het toezicht waarvoor de KNVB als grootste sportbond in Nederland verantwoordelijk is. Zo zijn jeugdspelers, in een bepaalde leeftijdscategorie, verplicht een spelregelbewijs te behalen voordat ze wedstrijden mogen spelen. In mijn dagelijkse werkzaamheden moet ik de geldende regelgeving van de beroepsorganisatie NBA en SRA en de toezichthouder AFM volgen. Hiervoor heb ik dan ook een gedegen theoretische- en praktijkopleiding gevolgd.

8. Technologische ontwikkeling

Zowel in de voetbalsport als accountancy gaan de technologische ontwikkeling door. Denk aan:

Voetbal Accountancy
Doellijntechnologie Data-analyse
Digitaal wedstrijdformulier (via app) Blockchain
Registratie en vergelijking van prestaties d.m.v.  smartphones Robotic accounting
Trainingsapp voor trainers Business Intelligence

9. Toekomst

Hoe de toekomst er voor de voetbalsport en accountancy uit gaat zien weet niemand maar de vergrijzing zal zeker zijn impact hebben. De dalende instroom bij accountancyopleidingen en de uitstroom bij voetbalverenigingen door het aanbod van andere sporten, zijn een uitdaging. De arbeidsmarkt voor accountancy is rooskleurig en biedt voldoende ruimte voor (aankomende) professionals.

10. Uitdagingen

De accountancysector staat voor de uitdaging om de kwaliteit te verbeteren. De voetbalsport om negatieve trends als agressie en geweld te keren. Dit kan alleen samen met alle betrokken partijen. Ik ga deze uitdagingen op beide fronten graag aan! Jullie ook?

Wil jij ook samen topsport bedrijven in de selectie van mth?

In de accountancy kun je geen kampioen worden, maar samen winnen doen we iedere dag. Wil jij onderdeel uitmaken van een topteam dat samen prestaties neerzet met daarbij oog voor werkplezier?  Neem dan vrijblijvend contact met mij, Ronald Verhage, op via 06-25701431 of r.verhage@mth.nl