De winter in!

Beste Lezer,

Het seizoen is al een tijdje voorbij en de zware wintertrainingen zijn al weer bezig. Toch is het nog even tijd om terug te kijken op het mooie (na)seizoen die ik heb gedraaid na een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk waar we veel met de boot hebben gewaterskied.

Een vervelende scheenbeenblessure (‘chin plints’) zat mij dit hele seizoen eigenlijk erg in de weg. Ik heb een stuk minder kunnen trainen en ook zat het mij tijdens de wedstrijden dwars. Dit naseizoen was dit nog allemaal wat erger dan voorheen, dus ik was genoodzaakt om nog minder te trainen. Toch heb ik tijdens mijn laatste tienkamp in Amersfoort van het jaar een redelijke score (en de winst) kunnen halen. Overal geen persoonlijke records weten te behalen, maar wel veel potentie voor volgend jaar kunnen laten zien in diverse onderdelen.

Hierna was het tijd om samen met het senioren team van mijn club AV De Gemzen af te reizen naar Wageningen om te strijden in de promotiewedstrijd (finale) voor een plekje in de hogere divisie. Na een zware dag waar iedereen alles had gegeven hoorden we dat we waren gepromoveerd! De ontlading bij het horen van de uitslag was echt fantastisch, zeker één van de mooiste atletiek-momenten van dit jaar voor mij.

Nu is het tijd om nog een paar weken veel omvang te draaien en knetterhard te trainen voor komend seizoen. Rond de jaarwisseling begint dan het indoorseizoen, waar ik ook erg veel zin in heb. Ik zit namelijk sinds begin november in een nieuwe leeftijdscategorie. Dit brengt meer concurrentie met zich mee (de meesten zijn nu dik een jaar ouder) en andere materialen zoals hogere hordes en zwaardere werpgewichten. Al met al ben ik erg benieuwd wat het nieuwe seizoen in deze nieuwe categorie gaat brengen na het draaien van een goede winterperiode!

Groet,
Léon

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.