An independent member of

logoFull Created with Sketch.

Zoeken op

Zoeken op

Alles

Non Profit

Corporate finance

Samen voor maatschappelijk belang

Je werkt dagelijks met hart en ziel voor je bedrijf. De koop of verkoop van een onderneming is dan ook een spannend en ingrijpend proces. Voor jou als ondernemer een niet alledaagse activiteit met vergaande gevolgen.

Op zo’n moment is het prettig en belangrijk dat je adviseur je begeleidt, laat zien wat er gebeurt en helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Met onze deskundigheid sta je er niet alleen voor.

Meer over bedrijfsopvolging
Direct naar één van onze andere diensten
Typen met mth

Wat speelt er?

Als het gaat om koop of verkoop van je onderneming, heb je de juiste informatie nodig. Aan welke eisen moet je voldoen, waar moet je rekening mee houden en hoe vermijd je de bekende valkuilen? De beste financieringsoptie is verschillend voor elke situatie. Is crowdfunding een goed idee, of kun je toch beter bij de bank zijn? En als het even wat minder gaat, dan wil je juist snel weten welke perspectieven er voor jouw bedrijf zijn.

Begeleiding bij bedrijfsovername

Onze corporate finance specialisten begeleiden je in het totale proces van bedrijfsovername. Bij koop, verkoop, management buy-out of management buy- in, verzorgen wij onder meer de waardering, de onderhandelingen, het boekenonderzoek, de financiering en de contractuele vastlegging. In alle trajecten zijn wij sparringpartner, behoeden wij je voor valkuilen en gaan samen met jou voor het beste resultaat.

Personal finance

In veel situaties is het slim om ook te kijken naar jouw persoonlijke financiën. Wat zijn eigenlijk je doelen met de (ver)koop? Waar wil je naar toe groeien en wat heb je daarvoor nodig? Op dit gebied raakt corporate finance de personal finance. Een uitgebreide inventarisatie en kritische blik maken dat je nóg beter kunt kiezen wat voor jou de beste optie is.

Waardering

Bij een bedrijfsovername is de waardebepaling het uitgangspunt van de onderhandelingen. Hierin komt de prijs van de onderneming tot stand. Met onze deskundigheid, kennis van de branche en je persoonlijke situatie komen wij tot een afgewogen advies over de waarde en staan wij sterk in de onderhandelingen. In conflictsituaties, zoals echtscheiding of onenigheid tussen aandeelhouders, helpen wij je met een bindende waardering.

Due Diligence (boekenonderzoek)

Als koper heb je een onderzoeksplicht. Die vullen wij voor je in door via due diligence het bedrijf financieel en fiscaal-juridisch door te lichten. Samen met jou bepalen we vooraf de specifieke aandachtspunten die voor jou als koper van belang zijn.

Financiering

Op elke financieringsvraag bestaat een antwoord. Wij kennen de weg in het woud van aanbieders van geld. Samen zetten we de mogelijkheden voor financiering op een rijtje en maken de voordelen en nadelen van elke optie voor je inzichtelijk. De belangen en de realisatie van je plannen staan daarbij voorop. Krijg een overzicht van financiers die passen bij jouw situatie met deze zoekmodule. Start jouw aanvraag en match financiers binnen 2 minuten.

Zware tijden

Helaas is er niet altijd groei. Noch in de economie, noch in de markt. Zelfs een periode van krimp komt van tijd tot tijd voor. Ook dan zijn we er voor jou. Maak gebruik van onze verbondenheid met de regio en de goede contacten met collega’s, financiële instellingen, advocaten. Met onze jarenlange ervaring en onze dagelijkse voeling met de markt weten wij als geen ander of jouw bedrijf nog kansen heeft. In no-time wordt duidelijk of er perspectieven zijn voor recovery, waar de knelpunten liggen, of die oplosbaar zijn en binnen welke termijn.

Deskundig advies!

Heb je behoefte aan deskundig advies op het gebied van corporate finance? Dan kun je rekenen op een vaste adviseur die je zaken kent en behartigt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring als dealmaker in het mkb en een achtergrond in accountancy en belastingadvies.

Onze waarderingspecialisten zijn gekwalificeerde Register Valuators en aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators. Neem voor overnamebegeleiding contact op met een adviseur van een vestiging in de buurt en ervaar wat wij voor je kunnen betekenen. Je kunt ook ons contactformulier invullen of een mail sturen naar corporatefinance@mth.nl.

Ontmoet onze specialisten

Direct en persoonlijk contact

Neem rechtstreeks contact op met een adviseur aan wie je direct jouw financiële en fiscale vraag kunt stellen.

Peter van Kempen

Adviseur Corporate Finance

ing. Peter van Kempen
Franc Kapitein

Adviseur Corporate Finance

ing. Franc Kapitein AA RV
Henri Bisschop

Adviseur Corporate Finance

drs. Henri Bisschop RA RV
David Gergis

Adviseur Corporate Finance

David Gergis
Peter van Kempen

Adviseur Corporate Finance

ing. Peter van Kempen
Henri Bisschop

Adviseur Corporate Finance

drs. Henri Bisschop RA RV
Franc Kapitein

Adviseur Corporate Finance

ing. Franc Kapitein AA RV
David Gergis

Adviseur Corporate Finance

David Gergis
Jouw organisatie

Hoe ziet jouw bedrijf eruit?

Kies jouw organisatietype voor meer informatie, speciaal geselecteerd voor jou.

Neem direct contact op
1/20 fte

Blijf doen waar je goed in bent, ondernemen

Klein Bedrijf
20/50 fte

Wat je bereikt met dromen, durven en doen

Middelgroot Bedrijf
Groot bedrijf figurant
50+ fte

Blijven groeien en ondernemen met plezier

Groot Bedrijf
Non-profit

Samen voor maatschappelijk belang

Non-profit
International

Wherever your business takes you

International