Eerste NRT dubbelspel titel een feit

Eindelijk, de zomervakantie was begonnen. Dit betekent elke week een tennistoernooi spelen en even geen druk van school. De overgang naar 5 VWO was ruimschoots gehaald.
Ik had me vol enthousiasme ingeschreven voor een reeks toernooien als voorbereiding op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen t/m 16 jaar in Hilversum.

Het begon met een Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) voor senioren en open toernooi bij Rapiditas in Nijmegen. In het NRT wist ik met goed spel in zowel de enkel als de dubbel punten te pakken voor de Nationale single- en dubbelranglijst. In het open gedeelte van het toernooi was ik ook zeer actief maar wist alleen de HD3 (herendubbel in speelsterkte 3) te winnen met mijn dubbelpartner. In deze eerste week had ik al twaalf wedstrijden gespeeld in zeven dagen.

In de tweede week was er een NRT met open toernooi in Bunnik. Het Sphaerinda Open + NRT** 2017, een toernooi georganiseerd en geleid door studenten uit het nabijgelegen Utrecht.
In het NRT wist ik de kwartfinale te halen in de single en had zelfs kansen op de halve finale maar kon deze niet benutten. In de dubbel kwam ik zelfs tot de finale maar kon vanwege een blessure, die tijdens het open toernooi opdoemde, niet het beste spel spelen en dus moest ik tevreden zijn met een mooie tweede plek.
Zoals ik al aangaf kreeg ik in het open toernooi last van een rug- en liesblessure. Hierdoor moest ik helaas meerdere wedstrijden opgeven.

In de derde vakantieweek waren de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) in Hilversum. Ik hoopte dat alle fysiotherapie-behandelingen genoeg zouden zijn om veer voluit te kunnen spelen. Dit was helaas niet het geval. De eerste set begon nog hoopvol en deze won ik vrij gemakkelijk met 6-0. Maar in de tweede set ging de blessure mij opnieuw parten spelen en moest ik helaas opgeven in de single. De blessure was dermate ernstig dat ik ook de dubbel niet kon spelen en dat was een zeer zware tegenvaller, want samen met mijn dubbelpartner hadden we een grote kans op de titel. We waren in principe de eerst geplaatsten in het dubbeltoernooi. Tijdens het NJK heb ik mij nog laten behandelen door de fysiotherapeut van de KNLTB en op basis van haar kennis en bevindingen kreeg ik de strikte opdracht om de komende periode rustig aan te doen en me zeker voor de drie eerstvolgende toernooien terug te trekken. Dit advies heb ik opgevolgd en ondertussen heb ik mij in Meppel zeer regelmatig door de fysiotherapeut laten behandelen.

Dit Nederlands Jeugd Kampioenschap was tevens de afsluiting voor de KNLTB Jeugdranglijst 2016-2017. Mijn positie varieerde dit seizoen tussen plaats 4 en 8 op deze ranglijst. Op de afrondende ranglijst ben ik als 8ste geëindigd. Een positie waar ik mede gezien de blessure tevreden over ben.

Na me uit enkele toernooien teruggetrokken te hebben begon ik weer langzaam met trainen en het voorzichtig spelen van wedstrijden. Die wedstrijden verloor ik bijna allemaal, maar dit moest ik incasseren en begrijpen dat je na een blessure niet ineens weer je beste spel kan laten zien. Dit betekende meer en meer trainen en weer voorbereiden op volgende toernooien.

Als afronding van tennisseizoen 2016-2017, heb ik ook nog deelgenomen aan de door de KNLTB georganiseerde Regio Masters Groningen-Drenthe en de Regio Masters Overijssel. Tijdens de Regiomasters Overijssel heb ik de finale van de categorie/speelsterkte 2 weten te behalen.

Het nieuwe tennisseizoen 2017-2018 is inmiddels begonnen.
In Emmeloord heb ik in de herfstvakantie het eerste toernooi van het nieuwe seizoen gespeeld. Het Approach NRT** Emmeloord. In de single kon ik nog niet goed in mijn wedstrijdritme komen en kwam ik op de belangrijke momenten tekort en verloor daardoor nipt in twee sets met 4-6 en 4-6.
In de dubbel was het een ander verhaal. Voor het eerst speelde ik met mijn trainingsmaatje Mattheo Knoop en dit pakte goed uit, want we wonnen het dubbel toernooi met extreem goed spel. Dit betekende mijn eerste NRT titel in de dubbel. Hierdoor zal ik zeker de top 100 binnenstormen op de dubbelranglijst.

Voor het nieuwe tennisseizoen/schooljaar is door de KNLTB opnieuw de NOC*NSF ‘Belofte Talent-status’ aan mij toegekend. Daar ben ik erg trots op!
Spelers met een Beloftenstatus worden ondersteund door Regionale Topsport Organisaties en kunnen met deze status voortgezet onderwijs volgen op een Topsport Talentschool.
Zelf ga ik niet naar een Topsport Talentschool, maar op mijn huidige school kan ik dankzij mijn talentstatus wel goede afspraken maken, zodat ik tennis en school optimaal kan combineren.

Naast de reguliere trainingen bij de club kan ik deze winter ook met andere lokale tennistalenten gebruik maken van de faciliteiten van Tenniscentrum Meppel.
Daarnaast ga op ik regelmatige basis naar het Nationale Trainingscentrum (NTC) in Almere waar ik ga trainen met de nationale selectie.


Tot de volgende keer,
Robin Grit

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.