Europees Rugby Kampioenschap in Roemenië

In de vorige blog ben ik ingegaan op de voorbereiding van het Europees Rugby Kampioenschap in Roemenië. We zijn alweer een maand verder en ik kijk terug op een echt geweldige tijd!

Onze eerste wedstrijd was tegen Portugal die een erg goede lichting had. We begonnen goed tegen ze. In de eerste helft waren we soms slordig, maar we hielden stand. Aan het einde van de eerste helft begon het bij ons in te zakken en kon je zien dat Portugal een hele goede verdediging had waar je niet makkelijk doorheen kon komen. We hebben deze wedstrijd met 42-5 verloren. Portugal heeft uiteindelijk ook het EK gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen België. Ze waren niet gedisciplineerd met 3 gele kaarten en 1 rode. Het was een erg gelijkwaardige wedstrijd, beide teams speelden met vlagen goed rugby. Toen het laatste fluit signaal ging, was het 30-30, maar de wedstrijd moest nog steeds beslist worden. Gelijk spel komt bijna nooit in rugby omdat je zoveel punten kan scoren. De wedstrijd moest daarom met penalty kicks besloten worden. Dat wil zeggen: elk team neemt 5 trap nemers (kickers) en zij gaan om de beurt trappen. Het team dat mist, verliest. De eerste paar kicks gingen goed, maar de laatste ging net mis. Verloren 5-4.

Laatste wedstrijd tegen Zwitserland. Na het ongelukkige verlies tegen België wilden we hard terug komen en laten zien dat we daar onterecht hadden verloren. We hebben ze in de hele wedstrijd geen punt laten scoren. Daar werden ze gefrustreerd van en begonnen ze ruzie te zoeken. Dit past totaal niet bij rugby. Jammer. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 30-0.

Het was een geweldige ervaring. Alleen jammer dat we als team er niet meer uit konden halen.

Tot de volgende keer!

Koen Bloemen

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.