Brexit: vloek of zegen?

  • donderdag
    29 november 2018
  • Van 15:30 uur
    Tot 19:00 uur
  • Regio Amsterdam

Iedereen heeft wel eens van de Brexit gehoord, maar hoe groot de gevolgen ervan zijn dat is vaak onbekend. Een meerderheid van de bevolking 51,9% besloot na een gehouden raadgevend referendum om de Europese Unie te verlaten. Brexit is letterlijk het uittreden van Groot-Brittannië (GB) uit de Europese Unie. De term is een combinatie van het woord ‘Britain’ en ‘exit’.

Op 29 maart 2019 is het dan zover, GB treedt dan uit de EU. Sinds het bestaan van de Europese Unie is een lid nog nooit uitgetreden. De onderhandelingen tussen de EU en GB verlopen moeizaam. Op vele terreinen is er nog steeds geen oplossing. Het grootste probleem is de grens tussen Noord en Zuid Ierland. De Brexit heeft verstrekkende gevolgen. Na uittreden is GB namelijk een derde-land, dat betekent dat in beginsel alle EU regels en vrij verkeer van personen, kapitaal en goederen en diensten niet meer mogelijk is. Na Duitsland is GB de grootste handelspartner voor Nederland. Voor ondernemers in Nederland heeft dit dus grote gevolgen. Mth organiseert daarom een evenement over dit actuele thema.

Het Brexit-seminar vindt plaats op 29 november in Amsterdam en is bedoeld voor ondernemers die zaken (gaan) doen met Engeland. Dit geldt voor onze klanten en nieuwe contacten.
Eén van de sprekers is Mustafa Sikandary, director MS London, btw en douane specialist. Hij zal een algemeen overzicht geven over de Brexit en inzoomen op handelsaspecten en met name dus douane- en btw gevolgen.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
- 15.30 uur: inloop met koffie/high tea
- 16.00 uur: inleiding – met algemeen overzicht handelsrelatie
- 16.30 uur: twee sprekers
- 17.30 uur: forum met ondernemer/ms/mth waaraan ondernemers vragen kunnen stellen
- 18.00 uur: borrel

Nadere informatie over het Brexit-evenement volgt later. Hou onze website in de gaten!