Werkgeversdag

Ben erbij; Werkgeversdag 1 november 2018!

Thema: ‘Arbeidsmarkt in balans’

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Houd jij alle veranderingen nog bij? Wij wel! En daar hebben we het graag met je over. Voor het 7e jaar op rij organiseren we namelijk een Werkgeversdag, waarop we actuele kennis met je delen en met je in gesprek gaan over personele zaken die in jouw organisatie spelen.

We nodigen jou en je collega’s van harte uit om deel te nemen aan onze Werkgeversdag!

Wat kun je verwachten?
Een leuke en leerzame dag met goede sprekers! En wat leer je dan zoal? Je gaat naar huis met up-to-date kennis over de actualiteiten uit het Belastingplan, arbeidsrecht en veel meer! 

De Werkgeversdag vindt plaats op donderdag 1 november bij Van der Valk in Zwolle. Het programma start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Programma
09.30 uur - Ontvangst
09.55 uur - Welkomstwoord
10.00 uur - Actualiteiten Belastingplan (plenair door mr. Gerard Gelling)
10.45 uur - AVG – ervaringen en tips & trucs (plenair door mr. Frank Troost)
11.15 uur - Pauze
11.30 uur - Workshopronde I

- Personele aspecten bij fusie en overname - door: mr. Jochem van den Berg

Wordt er een onderneming toegevoegd aan je bedrijf of organisatie? Verander je van rechtsvorm of verhuist het personeel van de ene juridische entiteit naar de andere? Dan kun je te maken krijgen met diverse (onvermoede) effecten op personeel gebied. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de gedifferentieerde WGA-premie, de tabeltoepassing bij de salarisadministratie, de toepassing van de werkkostenregeling en de positie van de betrokken werknemers bij een eventueel toekomstige reorganisatie.

- Beheersen van groei - door Ingmar Bouma & Jelmer Hornstra 
In deze workshop zal een HR adviseur samen met een mth businesscoach de gevolgen van een groeiende onderneming en de daarmee veranderende behoefte aan inzicht en control op personeel gebied toelichten. Het gaat er hier natuurlijk om hoe deze groei kan worden beheerst en welke hulpmiddelen hiertoe kunnen worden aangereikt.

12.30 uur - Lunch
13.30 uur - Actualiteiten Arbeidsrecht (plenair mw. mr. Albertje Pepping)
14.15 uur - Pauze
14.30 uur - Workshopronde II

- WKR – tips & trucs - door mr. Gerard Gelling
De werkkostenregeling blijft de gemoederen bezig houden. In de praktijk blijkt dat veel ondernemingen onvoldoende grip hebben op hun personele vergoedingen en verstrekkingen en daarmee fiscale risico’s lopen. Waar zitten de verborgen kosten en welke mogelijkheden heb je om fiscaal vriendelijk te belonen. Wat is de invloed van een cafetaria-systeem? Tevens gaan wij in op de voorgenomen wijzigingen per 1 januari 2019.

- Flexibele arbeid - door: mr. Albertje Pepping
Tijdens deze workshop zullen de effecten van de wet arbeidsmarkt in balans op de flexibele arbeid nader worden toegelicht. Hierbij moet worden gedacht aan de veranderende regels met betrekking tot proeftijd, aantal tijdelijke contracten en de veranderende regels met betrekking tot payrolling.

15.30 uur - Verhaal van ondernemer Siebren Zijlstra, CFO van Groenleven

Siebren Zijlstra is onze gastspreker op de Werkgeversdag. Siebren was voorheen tien jaar lang als hoofd Strategie, M&A en Business Development bij TenneT de drijvende kracht achter de groei en ontwikkeling van TenneT. Ervaring deed Siebren eveneens op als Corporate Finance adviseur bij PricewaterhouseCoopers en investeerder bij Babcock & Brown. Siebren is nu CFO bij ‘Groenleven’, één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland.

De hoofdactiviteit van Groenleven is het realiseren van zonneparken, zowel in Nederland als in het buitenland. Groenleven is in 2012 opgericht met de ambitie de wereld duurzamer te maken. Bij de start van het bedrijf lag de focus op de agrarische markt. Anno nu is Groenleven marktleider op het gebied van het ontwikkelen van grootschalige zonnedaken, zonneparken en oplossingen op het gebied van zonne-energie.

Siebren zal ons op inspirerende wijze meenemen in de ontwikkelingen bij Groenleven en de gevolgen van de zeer snelle opschaling van de organisatie op het personele domein. Vanuit zijn achtergrond in strategie en innovatie geeft Siebren tevens een doorkijk naar de ontwikkelingen die wij de komende decennia op het gebied van duurzame energie gaan ondervinden. Een inspirerend verhaal dat je aan het denken zet en absoluut niet wilt missen.

16.00 uur - Borrel
17.00 uur - Einde

Prijs
De kosten van de Werkgeversdag bedragen €195,- per persoon ex. btw.
Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier!

Voor vragen kun je terecht bij Yvette van den Berg, tel: 088-2021487 of events@mth.nl. 

Na inschrijving factureren wij 195 euro ex btw per persoon. Dit bedrag is inclusief goede catering.

Voorwaarden: Bij annulering tot 14 dagen voor het evenement restitueren wij het inschrijfgeld onder aftrek van € 50 administratiekosten. Bij afmelding later dan 14 dagen tevoren blijft het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Je kunt je uiteraard wel laten vervangen door een collega, geef dan svp de naam en het e-mailadres van de collega door via events@mth.nl.

 

Je gegevens: