An independent member of

logoFull Created with Sketch.

Zoeken op

Zoeken op

Alles

7 September 2021

Duurzaam ondernemen: voorbeelden & verplichtingen in de toekomst

Verduurzaming is inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Bij veel bedrijven staat het op de agenda en wordt er structureel aandacht aan besteed. De urgentie om hiermee aan de slag te gaan, wordt ook door wet- en regelgeving onderstreept.

Aanmelden

Online

Duurzaam ondernemen: voorbeelden & verplichtingen in de toekomst

Innoveren en investeren

Vanaf 2023 dienen bijvoorbeeld alle kantoorpanden over minimaal energielabel C te beschikken. Ook de energiebesparingsplicht is voor veel bedrijven een aandachtspunt. Bedrijven en instellingen (die per jaar vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan verbruiken) zijn verplicht om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Naast alle verplichtingen die er zijn – of nog komen – is het natuurlijk ook een kans om je onderneming succesvol te maken.

Waarom verduurzamen? Tijdens de mth talks! gaan we er dieper op in. Ook nemen we je mee in actuele wet- en regelgeving, verplichtingen, subsidies, financiering en de Top 10 investeringen volgens De Duurzame Accountant – Henk Huijzer.

In ongeveer 45 minuten geeft deze spreker jou tips, die jou en jouw onderneming kunnen helpen.  Zorg ervoor dat jij er bij bent en meld je nu gratis aan!


Henk Huijzer – MKB adviseur & De Duurzame Accountant bij mth

Henk zijn filosofie is om als accountant verder te kijken dan alleen de cijfers. ‘Ik geloof in een duurzame wereld waarbij iedereen ertoe doet. Je kunt vooraf niet inschatten hoe belangrijk iemand is; wat hij/zij zegt kan langdurig effect hebben op de toekomst. Samen kunnen we een duurzame wereld creëren.  Want ook kleine acties kunnen anderen inspireren om grootse dingen te doen. Daaraan leveren wij graag onze bijdrage door het gesprek aan te gaan en de toegevoegde waarde voor organisaties in beeld te brengen en ondernemers met elkaar te verbinden om verduurzaming te versnellen.  Dit noemen wij relaties bouwen, waarde creëren.’.

Sommige bedrijven kiezen ervoor om kleine aanpassingen te doen, andere bedrijven nemen grote stappen. ‘Ik zit graag bij een klant aan tafel om, op basis van de branche en de bedrijfsgrootte, een gericht advies te geven over duurzame investeringen. Ik blijf de plannen – ook na realisatie – bewaken en koppel waar nodig graag ondernemers aan elkaar. Het mooie is: verduurzaming van je organisatie hoeft je als ondernemer geen geld te kosten. Het kan zelfs geld opleveren. Door dat duidelijk te maken en inzicht te geven, helpen we de ondernemers én de wereld verder met positieve veranderingen.’, aldus Henk Huijzer.

Tijdens de mth talks! vertelt Henk meer over wet- en regelgeving, verplichtingen voor jou als ondernemer én ook gaat hij dieper in op subsidies en financiering (aanvragen).

Henk Huijzer

Vragen

Wij doen er alles aan om de (ingestuurde) vragen tijdens de talks! te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding óf live stellen tijdens de talks!

Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.

mth talks!

Met dit online concept brengen we actuele en relevante thema’s onder jouw aandacht. Elke eerste dinsdag van de maand nemen we jou in ongeveer 45 minuten mee in steeds een ander onderwerp dat interessant is voor jou. Zowel specialisten van mth als sprekers vanuit het werkveld én ondernemers uit de praktijk komen aan het woord. Het is mogelijk zelf vragen in te sturen, vooraf of tijdens de talks!

Houd onze LinkedInFacebookInstagram en/of Twitterpagina in de gaten voor meer informatie en klik hier om je direct aan te melden!