An independent member of

logoFull Created with Sketch.

Zoeken op

Zoeken op

Alles

7 december 2021

mth talks! – Preventie van verzuim

Dinsdag 7 december om 19:30 uur staat de mth talks! in het teken van het thema: Preventie van verzuim.

Het gemiddelde verzuim in Nederland van werknemers in het mkb stijgt de laatste jaren, aldus ArboNed. Een ontwikkeling waar geen enkele ondernemer blij mee is, want een verzuimdag kost gemiddeld tussen de €250 – €350,-.

Aanmelden
Preventie en verzuim

Focus op preventie van verzuim

Focus op preventie van verzuim zorgt niet alleen voor kostenbesparing, maar zorgt ook voor gezonde, tevreden en gelukkige medewerkers. Hierdoor stijgt productiviteit en bevlogenheid. Voor jou als ondernemer een belangrijk thema. Werknemers zijn immers het werkkapitaal, hun welbevinden is daarom een groot goed voor jou en jouw bedrijf.

Hoe zet je als organisatie effectief in op preventie en wat zijn daarin jouw rechten en plichten als werkgever? Daarover gaan wij in gesprek met onze sprekers Liesbeth Leijten (Senior adviseur arbeidsrecht bij mth) én Daan de Boer (directeur van Adaptics).

Zorg ervoor dat jij er bij bent en meld je nu alvast gratis aan!


Daan de Boer - Adaptics

Daan de Boer – Directeur van Adaptics

Al ruim 4,5 jaar is Daan de Boer directeur bij Adaptics. Adaptics streeft ernaar om vitaal gedrag van organisaties en mensen te vergroten. Dat is wat hen drijft, al meer dan 12 jaar. Want: ‘vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie’, aldus Daan. Adaptics focust zich op thema’s als (preventie van) verzuim, bevlogenheid, fysieke klachten, leefstijl, vergrijzing en vitaal thuiswerken.

Tijdens de mth talks! gaan wij met Daan in gesprek over het thema Preventie van Verzuim. Volgens Daan zorgt een focus op preventie voor vitale en gezondere medewerkers met een hogere productiviteit en bevlogenheid. Het gevolg: minder (langdurig) verzuim.

‘Soms worden bepaalde signalen al geuit door een medewerker, bijvoorbeeld stress. Maar wat ligt daaronder? Aan welke knop moet de organisatie draaien om dit naar beneden krijgen? Daar helpen wij organisaties mee, in de vorm van onze diensten en interventies. Die zijn allemaal gekoppeld aan onze integrale aanpak’.

Liesbeth Leijten – Senior adviseur juridische zaken bij mth

Liesbeth Leijten is sinds 2020 betrokken bij de adviesgroep Personeel & Salaris van mth accountants en adviseurs als  senior adviseur juridische zaken. Liesbeth is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Zo adviseert zij over het aangaan en beëindigen van dienstverbanden, de toepasselijkheid van cao’s en pensioenfondsen. Vanuit haar expertise adviseert zij tevens over de arbeidsrechtelijke facetten van reorganisaties en overnames. Daarnaast voert zij gerechtelijke procedures en adviseert werkgevers rondom de re-integratie van werknemers.

Tijdens deze mth talks! gaat Liesbeth in op de rechten en plichten (rondom verzuim en preventie daarvan) voor zowel werkgevers als werknemers. Ook weet Liesbeth zich goed te verplaatsen in de ondernemer, door ervaringen uit de praktijk. Hierover gaat zij in gesprek met Daan de Boer en moderator Arie Lengkeek.

Liesbeth Leijten

Vragen

Wij doen er alles aan om de (ingestuurde) vragen tijdens de talks! te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding óf live stellen tijdens de talks!

Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.