An independent member of

logoFull Created with Sketch.

Zoeken op

Zoeken op

Alles

Evenementen

Webinars mth

Wij organiseren elke maand voor ondernemers en bedrijven webinars om je op de hoogte te houden van actuele thema’s, wet- en regelgeving en maatschappelijke vraagstukken.

Heb je suggesties, vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via:

Wij staan voor je klaar.

Wil je meer weten over onze evenementen?
Wil je meer weten over onze evenementen?

Selecteer een pagina

mth talks

Aankomende webinars

Wil je meer informatie over onze aankomende webinars? Of wil je je aanmelden?

Klik op de onderstaande links, of scroll naar beneden voor meer informatie.


Webinar terugkijken

Wil je een webinar terugkijken? Klik dan hieronder.

‘Liefde is… continuïteit van mijn gezin en bedrijf’

Aanvang: 2 februari 2021 om 19.30 uur 

Ondernemers werken zich vaak een slag in de rondte, maar wat gebeurt er met je naasten en je bedrijf als jou iets overkomt? Een belangrijk thema voor jou, als ondernemer of directeur!

Voor iedereen stopt het een keer. Maar stel nu dat het morgen stopt, wat gebeurt er dan eigenlijk? Hoeveel eigen vermogen blijft er over als je nu zou overlijden? Wat kun je nu doen om je naasten zo verzorgd mogelijk achter te laten op zakelijk gebied? Binnen mth noemen wij dit de Liefdestest.

Want liefde is: staan voor je gezin én bedrijf!

In ongeveer 45 minuten geven de volgende sprekers jou handvaten en tips, die jou en jouw onderneming kunnen helpen.

Klik hier voor meer informatie of meld je direct gratis aan voor dit webinar.


 

Liefde is... continuïteit van mijn gezin en bedrijf

‘Het slecht weer scenario voor mijn organisatie’

Aanvang: 1 december om 19.30 uur

Heeft jouw organisatie te maken met lagere inkomsten, hogere kosten en staat het vermogen onder druk? Je bent niet de enige, door onder andere de effecten van het Covid-19 virus ondernemen veel bedrijven “in zwaar weer”. Natuurlijk kan het zijn dat jouw onderneming (nog) niet te maken heeft met zwaar weer, maar wil je op een mogelijke storm voorbereid zijn?

Deze tijd vraagt veel van het ondernemerschap. Er gaat in goede tijden altijd veel op gevoel, maar in deze tijd is het gevoel alleen niet genoeg. Naast energie is er ook gewoon inzicht voor nodig. Ook vereist dit een bepaalde communicatie naar jouw personeel. Hoe kun je dit aanpakken en wat zien wij bij bedrijven gebeuren?

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Slecht weer scenario - 1

mth Eindejaarstips

Datum: 19 november om 19.30 uur 

We sluiten een bijzonder jaar af. Eentje die we niet snel zullen vergeten.

Ondernemen in de nieuwe werkelijkheid is een feit. Vol verwachting kijken we naar 2021. Maar voor het zover is, nemen wij je graag mee in een aantal belangrijke zaken die je nu nog kunt regelen zodat je goed bent voorbereid op het nieuwe jaar. Op donderdag 19 november om 19.30 uur organiseren wij een Eindejaarstips webinar.

Wat kun je als ondernemer dit jaar fiscaal nog regelen? Moet je nu al anticiperen op aankomende veranderingen in wet- en regelgeving? En hoe zit het precies met overdrachtsbelasting? Dit en meer komt aan de orde in het webinar.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

 

Eindejaarstips

mth talks! ‘Werkgeluk binnen mijn organisatie’

Datum: 3 november om 19.30 uur

Hebben jouw medewerkers zin om aan het werk te gaan? Grote kans dat ze werkgelukkig zijn! Maar wat is werkgeluk? De laatste jaren is er ontzettend veel onderzoek gedaan naar werkgeluk.

“Gelukkige werknemers blijven langer bij een organisatie werken, zijn minder vaak ziek, zijn productiever, creatiever en zorgen aantoonbaar voor meer omzet. Én een werkgelukkige organisatie trekt talenten aan waardoor het zoeken naar nieuwe medewerkers makkelijker wordt”, aldus werkgelukexpert Eva van der Last

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

 

mth Werkgeversdag (online)

Datum: 29 oktober om 11.00 uur

De Werkgeversdag wordt een ‘Werkgeverswebinar’ op 29 oktober 2020. Voor de 9e keer organiseren we de mth Werkgeversdag voor onze relaties over alles op het gebied van personeel. In ongeveer een uur tijd word je bijgepraat over verschillende onderwerpen die je gewend bent tijdens een Werkgeversdag en uiteraard besteden wij aandacht aan de rol van de werkgever tijdens corona.

Hieronder de thema’s en de sprekers.

  • Welkomstwoord – Arie Lengkeek – commercieel manager mth
  • Actualiteiten Arbeidsrecht – Albertje Pepping
  • Update Belastingplan 2021 – Jochem van den Berg
  • De rol van de werkgever tijdens corona  – Liesbeth Leijten
  • Ondernemer aan het woord

Tijdens de uitzending zijn ook de vragen van deelnemers behandeld!

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

mth talks!‘Cultuur binnen mijn organisatie: hoe bepalen of veranderen?’

Datum: 6 oktober om 19.30 uur

Een organisatie heeft altijd te maken met het samenkomen van individuen.

Hiermee begint de vorming van een cultuur, want het samenkomen van individuen hangt onlosmakelijk samen met gedeelde normen en waarden.

Hoe kunnen we het begrip ‘cultuur’ definiëren en wat komt er allemaal kijken bij het bepalen en vormgeven van de (gewenste) cultuur? Wie bepaalt binnen jouw onderneming de cultuur én wie bepaalt of deze gewenst is?

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

mth talks

Prinsjesdag webinar

Datum: 16 september om 19.30 uur 

Prinsjesdag vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 september. De Troonrede wordt dit jaar niet uitgesproken in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk in Den Haag.

Op woensdag 16 september om 19.30 uur organiseerden wij een speciaal Prinsjesdag webinar. We gingen tijdens de uitzending in op de nieuwe plannen van het kabinet en de gevolgen voor bedrijven en ondernemers.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

mth talks! ‘Hoe als ondernemer om te gaan met onzekerheid in de toekomst?’

Datum: 1 september om 19.30 uur

Op dinsdagavond 1 september zaten ruim 100 mensen vol verwachting klaar voor de eerste aflevering van mth talks!

Deze aflevering stond in het teken van omgaan met onzekerheden. Voor waarschijnlijk iedere ondernemer een herkenbaar onderwerp dit jaar.

Martin van Staveren (expert op het gebied van risicoleiderschap) vertelt ons hoe we anders kunnen kijken naar én omgaan met risico’s. Aan de hand van drie DOD-vragen kunnen we veel duidelijkheid krijgen.

Arjan van Asselt (eigenaar en directeur van ontwikkel- en bouwbedrijf Heilijgers B.V.) neemt ons mee in zijn organisatie. Hoe ziet risicoleiderschap er binnen Heijlijgers B.V. uit?

Pieter Steltenpool is partner en senior belastingadviseur bij mth. Hij vertelt hoe ondernemers bezig zijn met risicoleiderschap. Ook horen we hoe mth ondernemers kan helpen kansen én risico’s in kaart te brengen, bijvoorbeeld met de parachutetest.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

mth talks 1

Actualiteiten en inspiratie in de coronacrisis deel 3

Datum: 23 juni, 19.30 uur

We zijn benieuwd hoe het met de ondernemers gaat uit het eerste webinar van 28 april 2020. Arie Lengkeek (commercieel manager mth) gaat in gesprek met Peter Otten van Eetcafé De Schans in Vinkeveen. De horeca heeft sinds 1 juni de deuren weer geopend voor gasten en we zijn nu een paar weken verder. Hoe vergaat het deze ondernemer en wat zijn de toekomstverwachtingen?

Inmiddels is Danny van Dijk, eigenaar van Nautilus Health Club in Nijkerk, weer gedeeltelijk open. Gasten kunnen sporten op de speciaal ingerichte buitenplaats. Hoe kijkt Danny naar de toekomst en wat betekent dit voor hem, zijn klanten en zijn personeel?

Johan Fokkens (belastingadviseur mth en deel van de Corona Taskforce binnen mth) en Liesbeth Leijten (senior adviseur juridische zaken) gaan in op de laatste stand van zaken rond de coronacrisis en zullen vragen beantwoorden.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Actualiteiten en inspiratie in de coronacrisis deel 2

Datum 26 mei, 19.30 uur

Arie Lengkeek (commercieel manager mth) gaat in gesprek met Berend Jan van der Steeg (Van der Steeg Ontwikkelen en Bouwen in Genemuiden). Hoe vergaat het hem en collega-bedrijven in de bouwsector? Ziet hij nog uitdagingen op lange- en korte termijn en hoe probeert hij hierop in te spelen?

Ook schuift onze eigen bestuursvoorzitter Olaf ten Hoopen aan. Welke ontwikkelingen ziet hij bij klanten en ondernemers? Wat zijn zijn ervaringen met thuiswerkende collega’s?

Johan Fokkens (belastingadviseur mth en deel van de Corona Taskforce binnen mth) en Liesbeth Leijten (senior adviseur juridische zaken) gaan in op de laatste stand van zaken rond de coronacrisis en zullen vragen beantwoorden. Deze keer focussen we specifiek op personele zaken en kwesties rondom de coronacrisis.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Actualiteiten en inspiratie in de coronacrisis

Datum 28 april, 19.30 uur

Veel regelingen zijn inmiddels bekend bij ondernemers. Tijdens dit webinar gaan we in op de laatste ontwikkelingen omtrent de steunmaatregelen van het kabinet.

Ook laten we ons graag inspireren door verhalen van ondernemers. Ondernemers die plots zijn geconfronteerd met wegvallende omzet vanwege gedwongen sluiting en hoopvol uitkijken naar de toekomst.

Arie Lengkeek (commercieel manager mth) gaat in gesprek met horecaondernemer Peter Otten (Eetcafé De Schans in Vinkeveen) èn met Danny van Dijk (Nautilus Health Club in Nijkerk).

Johan Fokkens (belastingadviseur mth en deel van de Corona Taskforce binnen mth) gaat in op de laatste stand van zaken rond de coronacrisis en zal vragen beantwoorden.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Cropped_webinar_logo