An independent member of

logoFull Created with Sketch.

Zoeken op

Zoeken op

Alles

Evenementen

Webinars mth

Wij organiseren elke maand voor ondernemers en bedrijven webinars om je op de hoogte te houden van actuele thema’s, wet- en regelgeving en maatschappelijke vraagstukken.

Heb je suggesties, vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via:

Wij staan voor je klaar.

Wil je meer weten over onze evenementen?
Wil je meer weten over onze evenementen?

Selecteer een pagina

mth talks

Aankomende webinars

Wil je meer informatie over onze aankomende webinars? Of wil je je aanmelden?

Klik op de onderstaande links, of scroll naar beneden voor meer informatie.


Webinar terugkijken

Wil je een webinar terugkijken? Klik dan hieronder.

Duurzaam ondernemen: voorbeelden & verplichtingen in de toekomst

Aanvang: 7 september 2021 om 19.30 uur 

Verduurzaming is inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Bij veel bedrijven staat het op de agenda en wordt er structureel aandacht aan besteed. De urgentie om hiermee aan de slag te gaan, wordt ook door wet- en regelgeving onderstreept.

Vanaf 2023 dienen bijvoorbeeld alle kantoorpanden over minimaal energielabel C te beschikken. Ook de energiebesparingsplicht is voor veel bedrijven een aandachtspunt. Bedrijven en instellingen (die per jaar vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan verbruiken) zijn verplicht om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Naast alle verplichtingen die er zijn – of nog komen – is het natuurlijk ook een kans om je onderneming succesvol te maken.

Klik hier voor meer informatie of meld je direct gratis aan voor dit webinar.

Prinsjesdag webinar 2021

Prinsjesdag vindt dit jaar plaats op dinsdag 21 september. Daarom nodigen wij jou graag digitaal uit op woensdag 22 september om 19.30 uur voor een speciaal Prinsjesdag webinar. We gaan tijdens de uitzending in op de nieuwe plannen van het kabinet en de aandachtspunten voor bedrijven en ondernemers.

In ongeveer 60 minuten geven de onderstaande sprekers jou meer informatie en tips, die jou en jouw onderneming kunnen helpen.

Klik hier voor meer informatie of meld je direct gratis aan voor dit webinar.


Hoe vind ik een opvolger voor mijn onderneming?

Aanvang: 1 juni 2021 om 19.30 uur 

Hoe vind ik een opvolger voor mijn onderneming? Iedere ondernemer krijgt – vroeg of laat – te maken met bedrijfsopvolging. Bij het zoeken naar de juiste opvolger voor jouw onderneming komen er veel vragen op je af.

Wat is jouw doel?

Wil jij bijvoorbeeld:

  • een familiebedrijf in stand houden?
  • de onderneming overdragen in vertrouwde handen?
    ​​​​​​(aan bijvoorbeeld een werknemer)
  • gaan voor de financieel optimale opbrengst?

Als het gaat om het ‘verkoop-klaar’ maken van jou als ondernemer én jouw organisatie, zijn er tal aandachtspunten. Die focussen zich bijvoorbeeld op de juridische- en fiscale structuur, financiën, maar ook op de zachtere kanten zoals het mentale aspect.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Ondernemer bedrijfsoverdracht

‘Liefde is… continuïteit van mijn gezin en bedrijf’

Aanvang: 11 mei 2021 om 19.30 uur 

Ondernemers werken zich vaak een slag in de rondte, maar wat gebeurt er met je naasten en je bedrijf als jou iets overkomt? Een belangrijk thema voor jou, als ondernemer of directeur!

Voor iedereen stopt het een keer. Maar stel nu dat het morgen stopt, wat gebeurt er dan eigenlijk? Hoeveel eigen vermogen blijft er over als je nu zou overlijden? Wat kun je nu doen om je naasten zo verzorgd mogelijk achter te laten op zakelijk gebied? Binnen mth noemen wij dit de Liefdestest.

Want liefde is: staan voor je gezin én bedrijf!

In ongeveer 45 minuten geven de volgende sprekers jou handvatten en tips, die jou en jouw onderneming kunnen helpen.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Liefde is... continuïteit van mijn gezin en bedrijf

‘Werk-privébalans voor ondernemers en directeuren’

Aanvang: 6 april 2021 om 19.30 uur

Werk jij je vaak een slag in de rondte? Het combineren van de aansturing en groei van je bedrijf met een gelukkig leven thuis, doet een sterk beroep op je verantwoordelijkheid, veerkracht en doorzettingsvermogen. Hoe ga jij hiermee om en hoe vind je de juiste balans? Dit zijn belangrijke thema’s voor jou, als ondernemer of directeur! Daarom richten wij ons tijdens de mth talks! van 6 april op dit onderwerp.

In ongeveer 45 minuten geven de interessante sprekers tips, die jou en jouw onderneming kunnen helpen.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.


Ondernemer, werk privé balans

‘Het slecht weer scenario voor mijn organisatie’

Aanvang: 1 december om 19.30 uur

Heeft jouw organisatie te maken met lagere inkomsten, hogere kosten en staat het vermogen onder druk? Je bent niet de enige, door onder andere de effecten van het Covid-19 virus ondernemen veel bedrijven “in zwaar weer”. Natuurlijk kan het zijn dat jouw onderneming (nog) niet te maken heeft met zwaar weer, maar wil je op een mogelijke storm voorbereid zijn?

Deze tijd vraagt veel van het ondernemerschap. Er gaat in goede tijden altijd veel op gevoel, maar in deze tijd is het gevoel alleen niet genoeg. Naast energie is er ook gewoon inzicht voor nodig. Ook vereist dit een bepaalde communicatie naar jouw personeel. Hoe kun je dit aanpakken en wat zien wij bij bedrijven gebeuren?

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Slecht weer scenario - 1

mth Eindejaarstips

Datum: 19 november om 19.30 uur 

We sluiten een bijzonder jaar af. Eentje die we niet snel zullen vergeten.

Ondernemen in de nieuwe werkelijkheid is een feit. Vol verwachting kijken we naar 2021. Maar voor het zover is, nemen wij je graag mee in een aantal belangrijke zaken die je nu nog kunt regelen zodat je goed bent voorbereid op het nieuwe jaar. Op donderdag 19 november om 19.30 uur organiseren wij een Eindejaarstips webinar.

Wat kun je als ondernemer dit jaar fiscaal nog regelen? Moet je nu al anticiperen op aankomende veranderingen in wet- en regelgeving? En hoe zit het precies met overdrachtsbelasting? Dit en meer komt aan de orde in het webinar.

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Eindejaarstips

mth talks! ‘Werkgeluk binnen mijn organisatie’

Datum: 3 november om 19.30 uur

Hebben jouw medewerkers zin om aan het werk te gaan? Grote kans dat ze werkgelukkig zijn! Maar wat is werkgeluk? De laatste jaren is er ontzettend veel onderzoek gedaan naar werkgeluk.

“Gelukkige werknemers blijven langer bij een organisatie werken, zijn minder vaak ziek, zijn productiever, creatiever en zorgen aantoonbaar voor meer omzet. Én een werkgelukkige organisatie trekt talenten aan waardoor het zoeken naar nieuwe medewerkers makkelijker wordt”, aldus werkgelukexpert Eva van der Last

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

mth Werkgeversdag (online)

Datum: 29 oktober om 11.00 uur

De Werkgeversdag wordt een ‘Werkgeverswebinar’ op 29 oktober 2020. Voor de 9e keer organiseren we de mth Werkgeversdag voor onze relaties over alles op het gebied van personeel. In ongeveer een uur tijd word je bijgepraat over verschillende onderwerpen die je gewend bent tijdens een Werkgeversdag en uiteraard besteden wij aandacht aan de rol van de werkgever tijdens corona.

Hieronder de thema’s en de sprekers.

  • Welkomstwoord – Arie Lengkeek – commercieel manager mth
  • Actualiteiten Arbeidsrecht – Albertje Pepping
  • Update Belastingplan 2021 – Jochem van den Berg
  • De rol van de werkgever tijdens corona  – Liesbeth Leijten
  • Ondernemer aan het woord

Tijdens de uitzending zijn ook de vragen van deelnemers behandeld!

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

mth talks!‘Cultuur binnen mijn organisatie: hoe bepalen of veranderen?’

Datum: 6 oktober om 19.30 uur

Een organisatie heeft altijd te maken met het samenkomen van individuen.

Hiermee begint de vorming van een cultuur, want het samenkomen van individuen hangt onlosmakelijk samen met gedeelde normen en waarden.

Hoe kunnen we het begrip ‘cultuur’ definiëren en wat komt er allemaal kijken bij het bepalen en vormgeven van de (gewenste) cultuur? Wie bepaalt binnen jouw onderneming de cultuur én wie bepaalt of deze gewenst is?

Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

mth talks