Het EK Rugby, één van de geweldigste ervaringen in mijn leven!

Het is even geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt. Dit komt omdat ik een drukke, maar leuke tijd heb gehad. Ik neem u mee in de belangrijkste evenementen: het EK Rugby in Lissabon (Portugal), het landskampioenschap en mijn examens.

Het EK Rugby was een van de geweldigste ervaringen in mijn leven. Om in zo’n groot evenement mee te mogen spelen is zo bijzonder! Ik heb er geen woorden voor om het te kunnen beschrijven. De eerste wedstrijd speelden wij tegen Luxemburg. We begonnen heel gestrest en zenuwachtig, maar konden uiteindelijk goed terug komen. We hebben met een score van 52-10 een erg goede prestatie geleverd. De volgende wedstrijd was tegen Oekraïne. Deze wedstrijd begonnen we heel sterk en uiteindelijk hebben we een recorduitslag 63 tegen 0 punten neer gezet. Dus toen stonden we in de finale tegen Polen! We begonnen de wedstrijd sterk en stonden met half time met 8-3 voor. Helaas konden we de voorsprong niet vasthouden en hebben we net verloren met 8-9. Dus zijn we helaas op 2e plaats geëindigd.

Drie weken na het EK hebben we de finale voor het landskampioenschap. Onze tegenstander was RC the Hookers uit Hoek van Holland. We speelde erg goed en eindigde we met een eind score van 22-7 en zo zijn wij als Rugbyclub ’t Gooi landskampioen in de U19 poule geworden!!

Naast het rugbyen heb ik ook veel tijd moete besteden aan de voorbereiding van mijn havo examens. De overschakeling is niet echt gemakkelijk. Uiteindelijk is het me gelukt en ik heb mijn examens, naar mijn gevoel, erg goed gemaakt. Nu is het wachten op de uitslag die 16 juni bekend wordt gemaakt.

Tot de volgende keer!

Koen Bloemen

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.