Klaar voor het zomer baanseizoen

Ik ben klaar voor de eerste wedstrijden buiten op de baan. 2 april heb ik mijn eerste wedstrijden gehad en ben gemengd tevreden. Mijn 200 meter sprint ging super en voor het begin van het seizoen een prima start. Nog geen pr maar maar 8 honderdste erboven. De 100 meter ging niet helemaal naar mijn zin, met de 200 meter nog in de benen en een matige start kan ik niet tevreden zijn met het behaalde resultaat. Kogelstoten ging goed maar nog geen pr. De kop is eraf en ik ga ervan uit dat al mijn harde werken de afgelopen maanden zich gaat uiten in de komende maanden.

Voor wat betreft het afgelopen winterseizoen heb ik mooie indoorwedstrijden gehad en veel trainingen in het krachthonk gedaan. Op dit moment train ik 4x per week; 3x per week op al mijn onderdelen en 1x per week op zondagochtend een 2 uur lange sprinttraining. Mijn trainingen moeten er voor zorgen dat ik nog sterker en beter wordt. Helaas kregen we afgelopen winter te horen dat de Atletiekunie heeft besloten om niet naar Italië te gaan voor het EK Atletiek voor Paralympische atleten i.v.m. het Olympische jaar (reden: het geld kan maar 1x uitgegeven worden; de atleten die dit jaar naar Rio gaan krijgen extra trainingskampen wat natuurlijk begrijpelijk is. Alleen voor de atleten die nog niet op dat niveau staan is het wel een grote teleurstelling). Jammer maar ik heb direct de focus scherp gezet op nieuwe uitdagingen.

Wij hebben besloten om dan maar voor een andere buitenlandse wedstrijd te gaan en dat is Nottwil in Zwitserland geworden. Ik vlieg 24 mei naar Zürich om dan 26 t/m 29 mei aan de wedstrijden deel te nemen. Alles is al geregeld en ik heb er super veel zin in. Ik ben mijn ouders ontzettend dankbaar dat ze dit allemaal voor mij willen regelen en bekostigen want als student kan ik dit echt niet zelf betalen.

Ook ga ik 16 en 17 juli weer mee doen aan de IPC wedstrijden in Berlijn, vorig jaar was dat een mooie ervaring en ik hoop daar weer beter te presteren dan in 2015.

Op 21 mei staat het Open Nederlands Kampioenschap in Breda op het programma. Ik zal hier mee doen met de top uit Nederland maar ook uit het buitenland op mijn onderdelen 100m en 200m sprint en kogelstoten. Natuurlijk ga ik voor medailles en verbeteringen van mijn Nederlandse records.

Trots ben ik op mijn trainers van AV Zuidwal die mij altijd motiveren en steunen: Ilse Leeflang, Cindy Nordt en Cees Leeflang zijn altijd bij de trainingen van mij en mijn trainingsmaatje, Jaco de Harder, aanwezig en voorzien ons van op maat gemaakte trainingen. Ook gaan ze met ons mee naar alle wedstrijden in binnen- en buitenland, een top team!

Zoals je kunt lezen ben ik er klaar voor, mijn trainingen gaan gewoon door om zo mijn prestaties in de wedstrijden te kunnen verbeteren. Mijn volgende blog zal ik verslag doen van de wedstrijden die nu nog voor mij liggen. Wil je niet wachten op de volgende blog maar tussendoor op de hoogte blijven van mijn prestaties volg mij dan op mijn Facebook pagina Cheyenne Bouthoorn (atleet), hier doe ik verslag van al mijn wedstrijden en sommige trainingen. Ik zoek nog wat volgers dus “like” mijn pagina als je wilt.

Tot de volgende blog of op mijn Facebook pagina! Groeten Cheyenne

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.