Laatste blog

Dit is voorlopig de laatste blog die ik schrijf. Dit is mijn laatste seizoen bij de junioren. Het seizoen is volop bezig en voor mij erg goed begonnen! Bij het Worldcupkwalificatietoernooi werd ik op 3 november derde op de 500 meter in een tijd van 38.68, waarmee ik me onverwachts plaatste voor de eerste serie World Cups bij de senioren! Een week later zat ik in het vliegtuig naar Japan waar twee weekenden achter elkaar een World Cup werd geschaatst. Het eerste weekend was dit in Obihiro en het tweede weekend op een ijsbaan in de buitenlucht, in Tomakomai. Ik heb meegedaan aan de 500 meter en de teamsprint. Het was een bijzondere ervaring om mee te mogen doen en daarnaast ook erg leuk. Ruim een week na terugkomst uit Japan ben ik naar Polen geweest voor mijn 3e World Cup bij de senioren. Ook hier heb ik de 500 meter gereden en de teamsprint samen met Ireen Wüst en Letitia de Jong, waarbij we een derde plaats hebben behaald. Weer terug in Nederland moest er hard getraind worden en kon ik ook mijn studie weer een beetje oppakken.

Vorig weekend was de 4e World Cup van het seizoen in Thialf, maar daar heb ik niet aan meegedaan, omdat dat tegelijk was met het NK sprint voor junioren A. Het was voor mij geen super goed weekend, maar ik ben blij dat ik toch nog derde ben geworden.

Ik ben nu in voorbereiding op het NK afstanden voor senioren aankomend weekend in Thialf. Zaterdag doe ik mee aan de 500 meter en zondag aan de 1000 meter. Begin januari gaan we op trainingskamp naar Inzell, waar de voorbereidingen plaatsvinden voor het NK Afstanden junioren in februari. Tijdens deze wedstrijd wil ik me plaatsten voor het WK junioren later in februari. Hopelijk het hoogtepunt van dit seizoen!

Bedankt voor het lezen van mijn blogs!

Liefs,

Femke

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.