Liefde is..

..staan voor uw gezin en bedrijf.

U staat er gelukkig niet altijd bij stil dat u weg kunt vallen door ziekte of een plotseling overlijden. Toch is het belangrijk om te weten of uw inspanningen en opofferingen dan niet vergeefs zijn geweest. Laat u iets moois achter met veel kansen en potentie of zit uw familie met lege handen?

Met de MTH-liefdestest brengt uw MTH adviseur uw financiële situatie na overlijden precies voor u in beeld. Zo weet u of uw dierbaren ook financieel in balans blijven als u er niet meer bent. Dit doen we in een aantal stappen.

De MTH-liefdestest in een aantal stappen
Eerst brengen we in kaart wat uw huidige zakelijke en privébezittingen zijn. Vervolgens zetten we op een rij wat er na belastingheffing van uw eigen vermogen overblijft wanneer u komt te overlijden. Zowel vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting als erfbelasting kunnen hierbij om de hoek komen kijken. We gaan hierbij uit van het meest negatieve scenario waarbij uw onderneming niet binnen de familie kan worden voortgezet en dus na uw overlijden moet worden verkocht tegen een relatief lage prijs.

De uitkomsten van de MTH-liefdestest
De door ons gemaakte berekeningen vormen vervolgens het scherpe uitgangspunt voor een bespreking met u en uw partner. In dit gesprek inventariseren we samen met u de mogelijkheden en kansen voor nu en in de toekomst. Is er een opvolger binnen uw bedrijf, blijft uw partner met voldoende geldmiddelen achter, kunnen de belastingen betaald worden, hoe moet het met de kinderen en is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Zomaar een paar vragen die we samen beantwoorden. Ook komen uw testament, huwelijksvoorwaarden en de verhouding met uw eventuele zakenpartners aan de orde.

Besteed tijd en aandacht aan de toekomst van uw gezin door samen met uw partner na te denken over wat u tot nu toe heeft opgebouwd. Want liefde is … staan voor uw gezin en uw bedrijf!

Neem voor meer informatie contact op met uw MTH adviseur en doe de MTH-liefdestest!

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul uw plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.