Liefde is..

..staan voor gezin en bedrijf.

Je staat er gelukkig niet altijd bij stil dat je weg kunt vallen door ziekte of een plotseling overlijden. Toch is het belangrijk om te weten of nspanningen en opofferingen dan niet vergeefs zijn geweest. Laat je iets moois achter met veel kansen en potentie of zit je familie met lege handen?

Met de mth-liefdestest brengt je mth adviseur de financiële situatie na overlijden precies voor je in beeld. Zo weet je of dierbaren ook financieel in balans blijven als je er niet meer bent. Dit doen we in een aantal stappen.

De mth-liefdestest in een aantal stappen
Eerst brengen we in kaart wat je huidige zakelijke en privébezittingen zijn. Vervolgens zetten we op een rij wat er na belastingheffing van het eigen vermogen overblijft wanneer je komt te overlijden. Zowel vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting als erfbelasting kunnen hierbij om de hoek komen kijken. We gaan hierbij uit van het meest negatieve scenario waarbij de onderneming niet binnen de familie kan worden voortgezet en dus na overlijden moet worden verkocht tegen een relatief lage prijs.

De uitkomsten van de mth-liefdestest
De door ons gemaakte berekeningen vormen vervolgens het scherpe uitgangspunt voor een bespreking met jou en je partner. In dit gesprek inventariseren we samen met jou de mogelijkheden en kansen voor nu en in de toekomst. Is er een opvolger binnen het bedrijf, blijft je partner met voldoende geldmiddelen achter, kunnen de belastingen betaald worden, hoe moet het met de kinderen en is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Zomaar een paar vragen die we samen beantwoorden. Ook komen het testament, huwelijksvoorwaarden en de verhouding met eventuele zakenpartners aan de orde.

Besteed tijd en aandacht aan de toekomst van je gezin door samen met je partner na te denken over wat je tot nu toe heeft opgebouwd. Want liefde is … staan voor gezin en bedrijf!

Neem voor meer informatie contact op met je mth adviseur en doe de mth-liefdestest!

Downloads

PDF mth_leaflet_-_liefdestest.pdf Download

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.