Middenin het seizoen!

In mijn laatste blog schreef ik dat ik mij had geplaatst voor het NK afstanden voor senioren. Het NK werd een mooie ervaring, met een goed resultaat. Ik reed 39,43 op de 500 meter en dit leverde mij een 7e plaats op.

Ondertussen zit ik middenin het seizoen en dat betekent veel leuke maar ook spannende wedstrijden. Ik werd geselecteerd voor de eerste World Cup junioren van het seizoen in Inzell, wat het laatste weekend van november plaatsvond. Ik ging terug naar huis met een zilveren medaille op de 500 meter en een gouden op de teamsprint. Samen met Jutta Leerdam en Joy Beune reed ik op dit relatief nieuwe onderdeel zelfs een wereldrecord voor junioren.

15 en 16 december deed ik mee aan het NK sprint voor junioren. Op de eerste dag reed ik twee persoonlijke records, namelijk 39,14 op de 500 meter en 1.18,04 op de 1000 meter. Dit was goed voor een tweede plek in het tussenklassement. De tweede dag kon ik mijn tijden niet verbeteren, maar behield ik wel mijn tweede plek in het klassement, op gepaste afstand van de winnares Jutta Leerdam.

Op 28 december stond ik aan de start van mijn eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi in een uitverkocht Thialf. Tot mijn eigen verbazing reed ik een dik persoonlijk record van 38,68 op de 500 meter. Ik reed voor het eerst onder de 39 seconde en dit leverde mij een 6e plaats op. Ik eindigde op ruim 2 tiende van de winnares Anice Das, die op dit moment al in Zuid-Korea is voor de Olympische Spelen. Ik had nooit verwacht zo dicht bij plaatsing te kunnen komen.

Mede dankzij mijn prestaties op het NK sprint voor junioren plaatste ik mij voor de tweede World Cup junioren in Innsbruck. Op deze buitenbaan was het niet mogelijk om toptijden te rijden, maar kon ik wel genieten van de omgeving en het zonnetje. Het was een weekend wat ik niet snel zal vergeten, want op de 500 meter won ik mijn eerste individuele gouden medaille bij een World Cup. Ook op de teamsprint wisten we het goud te bemachtigen.

Nu is mijn focus gericht op het NK Allround/Afstanden voor junioren, aankomend weekend in Enschede. Deze wedstrijd is het selectiemoment voor het WK junioren, wat begin maart plaatsvindt in Salt Lake City. Hopelijk kom ik in mijn volgende blog met goed nieuws!

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.