Mijn eerste indoorwedstrijd is een feit!

Voor zaterdag 12 december had ik mij ingeschreven voor mijn eerste indoorwedstrijden in het sportpaleis in Alkmaar. Ik probeer deze winter voor het eerst om mijn wedstrijd ritme vast te houden. 2016 moet nog beter worden dan 2015 en ik weet zeker dat dat gaat lukken. Mijn focus ligt op de paralympisch onderdelen in mijn handicap klasse en dus voor mij korte sprint en kogelstoten op het programma.

De week voor de wedstrijden 3 op maat gemaakte trainingen afgewerkt om optimaal aan de wedstrijden te beginnen. Om 12:30 uur stond kogelstoten op het programma met een gemengd veld van meisjes junioren A (o.a. ikzelf), vrouwen senioren en vrouwen boven de 35 jaar. Mijn outdoor Nederlands Record staat op 6.69 meter maar ik heb al een keer eerder 6.91 meter geworpen. Indoorkogels zijn groter en wegen hetzelfde, maar moeten nat gemaakt worden om zo de plaats van neerkomen te kunnen bepalen, toch wat anders dan de kogel die buiten wordt gebruikt. Ik heb hier een mooie 6.87 meter geworpen dus reden genoeg om trots te zijn op deze prestatie. Helaas moest ik tot 18:30 uur wachten voordat ik mijn 60 meter kon sprinten. Omdat in deze hal een bepaald soort sprintmat werd gebruikt mocht ik helaas niet met mijn spikes sprinten (door de puntjes geven die veel meer grip, ook al in het startblok) maar moest ik met mijn normale running schoenen sprinten. Niet top maar mijn eerste tijd is gezet op de 60 meter; 10.85 seconden.

Vrijdagavond 18 december doe ik mee aan de indoorwedstrijd in sporthal de Galgenwaard in Utrecht. Ik loop hier 2 sprintnummers: 50 meter en 60 meter, gelukkig wel op mijn spikes en ik verwacht sneller dan in Alkmaar. In het nieuwe jaar heb ik dan nog meer indoorwedstrijden in o.a. Gent en Dortmund.

Ik wens alle lezers hele fijne feestdagen toe en een sportief en gelukkig 2016. Voor mij een jaar met hopelijk mooie plekken op de wereldranglijsten en misschien wel het EK in Italië of heel misschien de Paralympische Spelen in Rio. Wil je op de hoogte blijven van mijn prestaties tussen de blogs door like dan ook mijn Facebook pagina: Cheyenne Bouthoorn atleet.

Groetjes Cheyenne

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.