Mijn leven = rugby

Beste lezers,

Het is alweer enige tijd geleden dat ik wat geblogd heb. Mijn leven bestaat op dit moment alleen nog maar uit rugby. Ik ben sinds 10 juli weer fulltime begonnen met trainen. Die 2,5 maand voorafgaand aan mijn eerste competitiewedstrijd (24 september 2017) bestond uit alleen maar cardio en krachttraining terwijl het 34 graden was; een van de zwaarste periodes die ik ooit heb gehad. Een week bestond meestal uit zo’n 25 uur trainen.

De competitie is ondertussen onderweg. Inmiddels ben ik als ‘voorwaartsen captain’ benoemd. Dit houdt in dat ik de ‘line out moves’ beslis. Een line out krijg je als de bal uitgaat. Iemand gooit de bal naar een x-aantal spelers die op 5 meter afstand staan. In deze lijn van spelers, tillen twee spelers een (lange) speler omhoog om de bal te vangen. Veel verantwoordelijkheid want je moet tijdens de wedstrijd constant analyseren en proberen te begrijpen hoe hun line out verdediging en aanval werkt zodat je je eigen aanval en verdediging erop kan afstellen. Ik krijg hierbij wel geweldige hulp van een van de meest ervaren spelers in Frans rugby: Thibaut Privat. Hij heeft 20 jaar lang een professionele rugbycarrière gehad.

We staan op dit moment op de 6e positie in de elite-competitie. In team opzicht kan je zeggen dat het okay gaat. We spelen goed, maar als we verliezen dan is het vaak met een super kleine marge wat erg frustrerend is. Onze laatste wedstrijd hebben we bijvoorbeeld met 14-15 verloren tegen Grenoble. We hadden in de laatste 15 minuten vijf kansen gehad om onze score te verhogen naar 17-15, maar elke keer miste we hem. We hebben ook gehad dat het andersom was. We wonnen met 7 punten verschil, maar hebben moeten verdedigen voor ons leven. Dat is mentaal en fysiek zwaar om te doen: je zet je lichaam voor de volle 100% op het spel en duikt constant in op een 130 kg zware tegenstander om hem geen centimeter te geven! Maar na de wedstrijd is het zo’n geweldig gevoel dat je je zelf hebt opgeofferd en je bent er winnend uitgekomen bent.

Momenteel hebben we een rustperiode in de Franse competitie. Gelukkig dus tijd om weer te beginnen met het Nederlands team. Afgelopen weekend had ik een wedstrijd tegen Polen U20 en op 17 maart spelen we een wedstrijd tegen Tsjechië U20. Allemaal in voorbereiding op het EK U20 in Portugal (Coimbra). Dat is van 7 april tot en met 15 april. Ben je in de buurt, kom dan zeker langs!

Met ovale groet,
Koen Bloemen

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.