Nederlands Kampioen 200 meter sprint!

Wat een fantastische maand mei heb ik beleefd en wat is het leuk om dit met de lezers van mijn blog te kunnen delen.

Na mooie wedstrijden te hebben meegemaakt ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap in mei werd al duidelijk dat de progressie er zeker in zat. De voorbereiding was goed geweest en de resultaten moesten zeker goed zijn.

Op 21 mei heb ik deelgenomen aan het ONK Gehandicapten (Open Nederlands Kampioenschap) samen met heel veel andere atleten op de atletiekbaan van AV Sprint in Breda. Een fantastische baan met heel veel sportieve deelnemers. Ik mocht de dag beginnen met de 100 meter sprint die in 2 heats werd gelopen. Omdat er heel veel verschillende handicap klassen zijn loop je tegen verschillende klassen maar wel alleen vrouwen in mijn geval. Je kunt als eerste over de streep komen in de snelste tijd maar dit wil niet zeggen dat je dan gewonnen hebt en ja dat is dus lastig voor de toeschouwers want achteraf wordt je tijd dan weggezet tegen het wereldrecord in jouw eigen klasse en dan kijken ze hoever je procentueel van het wereldrecord vandaan zit. Als je dit voor iedere klasse doet dan kom je tot een einduitslag die het meest eerlijk is.

Na de finish blijft het dus nog even spannend maar in het geval van de 100 meter wist ik al dat ik mijn Nederlandse Record van 16.31 seconden had verbeterd naar 16.14 seconden. Daar was ik al super blij mee. Het wachten werd ook beloond; ik heb zilver gewonnen op de 100 meter!

Als tweede onderdeel voor mij deze dag was Kogelstoten en wetende dat mijn trainingen ervoor hebben gezorgd dat dit echt verder kon ging ik vol vertrouwen de ring in. Mijn 6e en laatste poging wierp ik 7.22 meter en dat was een verbetering van mijn bestaande Nederlandse Record van 53 centimeter. Wederom een mooie prestatie die mij de bronzen medaille opleverde.

Als laatste onderdeel de 200 meter sprint, wat voor mij echt het moeilijkste onderdeel is vanwege mijn handicap. Vol goede moed en zeker van plan mijn best te doen en te proberen het Nederlandse Record binnen te halen (staat op 34.93 seconden in mijn klasse) ging ik van start. Ik kwam de streep over in 34.08 seconden en dat was een verbetering van mijn eigen PR van bijna 3 seconden maar ook een nieuw Nederlands Record. Helaas was er teveel rugwind en kon ik het Record niet bijschrijven aan mijn lijst met records maar uiteindelijk na het berekenen van de podiumplaatsen bleek dat ik GOUD had gewonnen en dus mijzelf voor een jaar de Nederlands Kampioen 200 meter sprint gehandicapten mag noemen.

Ik zat helemaal in de juiste flow en vlak na het ONK ben ik samen met mijn trainers naar Zwitserland afgereisd voor de IPC Grand Prix in Nottwil. Een evenement voor veel minder valide sporters ter voorbereiding op de Paralympische Spelen in Rio. Er waren daar ongeveer 380 atleten uit 50 landen om nog de laatste mogelijkheden te benutten om limieten te halen. Het Nederlandse team was ook aanwezig en ik was getuige van weer een nieuw wereldrecord van Marlou van Rhijn in de heat na mij. Ik heb echt fantastisch dagen gehad met super prestaties ondanks het hete weer en een klein ongelukje waardoor ik mijn linker knie helemaal had opengehaald en deze dus stijf en dik werd. Dit heeft mij niet weerhouden om er helemaal voor te gaan. Helaas geen nieuwe persoonlijke records behaald maar wel laten zien dat de resultaten bij het ONK geen eenmalige prestaties waren.

Mijn volgende blog zal ik verslag doen van de wedstrijden die nu nog komen, het seizoen is nog in volle gang. In juni ga ik nog deelnemen aan een wedstrijd in Duitsland en in juli ga ik deelnemen aan de IPC Grand Prix in Berlijn net als vorig jaar. Wil je niet wachten op de volgende blog maar tussendoor op de hoogte blijven van mijn prestaties volg mij dan op mijn facebook pagina Cheyenne Bouthoorn (atleet), hier doe ik verslag van al mijn wedstrijden en sommige trainingen.

Tot de volgende blog! Groeten Cheyenne

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.