Nederlands kampioen Sprint en in Oranje

Mijn eerste doelen van het seizoen zijn bereikt! Op 3 en 4 december ben ik in Enschede Nederlands kampioen Sprint geworden bij de junioren B. Een sprinttoernooi bestaat uit 2x een 500 meter en 2x een 1000 meter, verdeeld over twee dagen. Het moeilijke hieraan is dat je 4 goede races moet rijden om te kunnen winnen. Één forse misslag en je kunt het klassement wel vergeten. Dit is mij gelukkig bespaard gebleven, ik won 3 van de 4 afstanden en stelde daarmee de winst in het klassement veilig. Een prestatie waar ik erg trots op ben. Toch realiseer ik me dat dit slechts een tussenstap is naar mijn uiteindelijke doel om een topschaatser te worden. Het winnen van een nationale titel bij de junioren is natuurlijk mooi, maar uiteindelijk vind ik dat het gaat om de prijzen die je wint als senior.

Dat mijn vorm stijgend is bleek afgelopen weekend. Voor het derde jaar op rij mocht ik uitkomen voor Nederland bij de Junior Countrymatch. Deze wedstrijd tussen Duitsland, Noorwegen en Nederland was dit jaar in Groningen. Ik heb enorm genoten van het feit dat ik onderdeel was van het Nederlandse team en ik vond het erg leuk om de strijd aan te gaan met de beste schaatsers uit deze drie landen. Het toernooi verliep voor mij erg goed. Zaterdag werd ik 2e op zowel de 500 als de 1500 meter, waarna ik aan de leiding ging in het klassement. De 1000 meter op zondag wist ik vervolgens te winnen en mijn voorsprong voor de afsluitende 3km was riant. De 3km is echter niet mijn beste afstand dus ik wist dat ik me opnieuw van mijn beste kant moest laten zien. Ik verloor maar liefst 15 seconde op mijn directe tegenstander, de Noorse Ragne Wiklund. De voorsprong die ik verdedigde bedroeg echter 16 seconde. Ik heb het eindklassement gewonnen!

Een mooie overwinning en een teken dat ik op de goede weg ben naar NK Allround/Afstanden voor junioren, over twee weken in Heerenveen. Op de baan waar ik zo’n 6 keer per week train hoop ik van dit seizoen een definitief succes te maken.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.