Forward Failing; sterker uit de strijd

  • 12 september 18


Heb jij wel eens gehoord van forward failing? De meest bekende en succesvolste ondernemers ter wereld hebben tegenslag meegemaakt. Ze kwamen onverwachte hindernissen en obstakels tegen op hun pad, maar zijn daar op een positieve manier mee omgegaan. Ze kwamen daardoor sterker uit de strijd. Dat is de kern van forward failing. De truc is dan ook om te erkennen dat het spannend is en het toch te doen! Het is in het leven niet de vraag of je problemen zal tegenkomen, maar hoe je ermee omgaat!

Thomas Edison, bekend van de uitvinding van de gloeilamp en de fonograaf kreeg naast successen ook te maken met mislukkingen. Zo vond hij een model uit om een betonnen huis in één keer te kunnen gieten. Hij fabriceerde een ijzeren mal, waarin beton gegoten werd. De methode leek geen slecht idee, maar de mal was groot, onhandig en verschrikkelijk duur. Hij zei daarover: "Ik heb niet gefaald, maar gewoon 10.000 manieren uitgevonden waarop het niet werkte.”

Core business
Wil je succesvol zijn als ondernemer dan is het van belang je te concentreren op je ‘core business’ en datgene te doen waar je goed in bent. Daarbij moet je soms moeilijke keuzes maken. Zo ondervond ook accountant Sandra van Ginkel in de begeleiding van haar klant. Sandra: “Ik had een klant die al jaren ervaring heeft in het produceren op maat. Tien jaar geleden ging deze klant een samenwerking aan met een zakelijk partner die ook een ander, eigen bedrijf had. Deze twee bedrijven wilden samen een product ontwikkelen en dat in de markt zetten. Mijn klant zou dit product in zijn eigen bedrijfsvoering ontwikkelen.

Financieel zwaar
Het uitwerken van het hele concept kostte mijn klant veel tijd en geld. Ook merkte ik dat zijn eigen bedrijf het financieel steeds zwaarder kreeg. Ik heb hem toen geadviseerd te stoppen met het nieuwe initiatief en zich weer te richten op zijn eigen bedrijf. Dat was lastig omdat hij nog steeds hoopte dat het een succes zou worden. Uiteindelijk heeft hij mijn advies toch ter harte genomen en kon hij zich weer volledig richten op zijn ‘core business’. Gelukkig was dit ook weer terug te zien in de cijfers en stond zijn bedrijf er al gauw weer een stuk beter voor.”

Mth live-event
Dit en meer zal aan bod komen tijdens een bijzonder event op een unieke locatie in Amsterdam. Dit event maakt onderdeel uit van het eerste grote ‘mth live-event’ op 23 november. Zet de datum vast in je agenda! Het event is in meerdere opzichten bijzonder. Zelfs de locatie is absolute ervaringsdeskundige in vallen en opstaan! Laat je verrassen!