Het programma van de Werkgeversdag!

  • 08 augustus 18


De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Houd jij alle veranderingen nog bij? Wij wel! En daar hebben we het graag met je over. Voor het 7e jaar op rij organiseren we namelijk een Werkgeversdag, waarop we actuele kennis met je delen en met je in gesprek gaan over personele zaken die in jouw organisatie spelen.

We nodigen jou en je collega’s van harte uit om deel te nemen aan onze Werkgeversdag!

De Werkgeversdag vindt plaats op donderdag 1 november bij Van der Valk in Zwolle. Het programma start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Hoe ziet de dag eruit?
09.30 uur - Ontvangst
09.55 uur - Welkomstwoord
10.00 uur - Actualiteiten Belastingplan (plenair)
10.45 uur - AVG – ervaringen en tips & trucs (plenair)
11.15 uur - Pauze
11.30 uur - Workshopronde I

- Personele aspecten bij fusie en overname
Wordt er een onderneming toegevoegd aan je bedrijf of organisatie? Verander je van rechtsvorm of verhuist het personeel van de ene juridische entiteit naar de andere? Dan kun je te maken krijgen met diverse (onvermoede) effecten op personeel gebied. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de gedifferentieerde WGA-premie, de tabeltoepassing bij de salarisadministratie, de toepassing van de werkkostenregeling en de positie van de betrokken werknemers bij een eventueel toekomstige reorganisatie.

- Beheersen van groei
In deze workshop zal een HR adviseur samen met een mth businesscoach de gevolgen van een groeiende onderneming en de daarmee veranderende behoefte aan inzicht en control op personeel gebied toelichten. Het gaat er hier natuurlijk om hoe deze groei kan worden beheerst en welke hulpmiddelen hiertoe kunnen worden aangereikt.

12.30 uur - Lunch
13.30 uur - Actualiteiten Arbeidsrecht (plenair)
14.15 uur - Pauze
14.30 uur - Workshopronde II

- WKR – tips & trucs
De werkkostenregeling blijft de gemoederen bezig houden. In de praktijk blijkt dat veel ondernemingen onvoldoende grip hebben op hun personele vergoedingen en verstrekkingen en daarmee fiscale risico’s lopen. Waar zitten de verborgen kosten en welke mogelijkheden heb je om fiscaal vriendelijk te belonen. Wat is de invloed van een cafetaria-systeem? Tevens gaan wij in op de voorgenomen wijzigingen per 1 januari 2019.

- Flexibele arbeid
Tijdens deze workshop zullen de effecten van de wet arbeidsmarkt in balans op de flexibele arbeid nader worden toegelicht. Hierbij moet worden gedacht aan de veranderende regels met betrekking tot proeftijd, aantal tijdelijke contracten en de veranderende regels met betrekking tot payrolling.

15.30 uur - Verhaal van een ondernemer (plenair)
16.00 uur - Borrel
17.00 uur - Einde

Aanmelden kan hier!

Graag tot ziens!