Mth en Cox + Partners kondigen samenwerking aan

  • 12 juli 18


Hoofddorp, 9 juli 2018.
Mth accountants & adviseurs en Cox + Partners Adviseurs en Accountants Hoofddorp hebben aangekondigd hun krachten te gaan bundelen.

Internationale uitdagingen
De missie van mth is om bij te dragen aan persoonlijk geluk, zakelijk succes en maatschappelijke voorspoed. Zakelijk succes gaat steeds vaker gepaard met internationale uitdagingen voor de ondernemers die mth bedient. “Om onze missie te kunnen blijven waarmaken, wilden we ons dus in dit kennisdomein versterken”, aldus Olaf ten Hoopen, bestuursvoorzitter van mth. “De klantenkring van Cox + Partners is sterk internationaal georiënteerd. De dertig professionals van Cox + Partners zijn deze dynamiek gewend. Met het aansluiten van de professionals van Cox kunnen we samen met onze eigen specialisten de uitbouw van ons centre of excellence versnellen.”

Versterking
Voor Cox + Partners is de samenwerking interessant omdat mth uitstekende specialisten op het gebied van audit, corporate finance en btw advisering heeft, die veel kunnen toevoegen aan het team van Cox + Partners. Ook het lidmaatschap van mth in het internationale netwerk Moore Stephens is belangrijk voor de versterking van de internationale dienstverlening aan de cliënten van Cox + Partners. Mth en Cox + Partners maken dan deel uit van één groot netwerk van onafhankelijke accountancy en tax firms met wereldwijde dekking.

Groei
Beide partijen zijn erg tevreden dat de samenwerking tot stand is gekomen. Wim Cox, partner bij Cox + Partners: “In het contact met mth hebben we ervaren dat zij dezelfde ‘no-nonsense’-cultuur hebben. Voor onze dertig medewerkers biedt de samenwerking bovendien ook veel perspectieven. Er is volop mogelijkheid voor hen om te groeien. We hebben er zin in!’’

Ook Olaf ten Hoopen is enthousiast over de samenwerking: “Dit is een driedubbele versterking. We kunnen onze klanten in de Metropool Regio Amsterdam nu vanuit zowel Bussum, Almere als Hoofddorp bedienen, met in totaal 150 professionals. We brengen meer focus aan op de ontwikkeling van onze internationale expertise en voor de medewerkers ontstaan nieuwe kansen. Een mooie basis voor verdere groei.”

Na de samenvoeging heeft mth accountants & adviseurs in totaal 400 medewerkers. De totale omzet van mth zal door de samenvoeging 40 miljoen bedragen. Vanaf 1 januari 2019 zal Cox + Partners het merk mth gaan voeren in al haar uitingen.