ZINergie 2019 zeer succesvol en inspirerend

  • 12 maart 19


Op donderdag 7 maart vond in het Agora Theater- en Congrescentrum in Lelystad het Business Event ZINergie plaats. Een viertal top-ondernemingen trakteerde Flevolandse organisaties op inspiratie, inzichten, ambities en verbindingen. Mth organiseert dit evenement elk jaar in samenwerking met LOKO IT, Burger Support en de Rabobank. Er was een mooie opkomst: maar liefst 170 ondernemers hadden zich aangemeld.

Van macro naar micro
Dagvoorzitter Sandra Kamp gaf als eerste Barbara Baarsma het woord. Barbara is econoom en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Tevens is ze kroonlid van de Sociaal Economische Raad. Ze houdt een boeiende presentatie over de vraag hoe je internationale (macro) economie vertaalt naar micro (lees Flevoland) niveau. Hoe kunnen we de arbeidsproductiviteit in Flevoland verbeteren? En het bruto regionaal product laten groeien? Barbara wil zich inspannen voor kortere ketens.

Innovatieve ideeën
Johan van Peperzeel, directeur van Van Peperzeel BV, vertelde bevlogen over zijn ondernemersdrive en zijn nieuwste innovatieve ideeën. Van Peperzeel BV is marktleider op het gebied van het inzamelen van oude accu’s, batterijen en metalen. De ondernemers kregen een kijkje in de keuken van deze regionale ras-ondernemer die bijdraagt aan een leefbare wereld.

Lokale initiatieven
Marco Smit, directeur van OMFL gaf tot slot antwoord op een groot aantal vragen over lokale initiatieven met name van stichtingen en verenigingen.
De middag werd opgeluisterd door een geniale act van illusionist Jochem Nooyens, ook wel bekend als Barteljaap uit Rundfunk. Als afsluiting van deze geslaagde en inspirerende middag was er een netwerkborrel met heerlijke (voornamelijk lokale) hapjes en drankjes.