Nominatie voor ‘Sporttalent 2016’ op Sportgala Drenthe

Jaarlijks wordt in Drenthe een provinciaal sportgala georganiseerd. Voor mijn woonplaats Meppel ben ik genomineerd voor Sporttalent van het jaar 2016 in Drenthe. Het Drentse Sportgala wordt op 2 maart a.s. gehouden in het Atlastheater in Emmen. Voor deze verkiezing kan er van vrijdag 17 februari tot en met zondag 19 februari online gestemd worden op de genomineerden. Ik zou het ten zeerste waarderen wanneer u als lezer van dit blog mijn nominatie wil ondersteunen door via bijgaande link uw stem op mij uit te brengen. Alvast bedankt daarvoor!! Onder de stemmers worden, door de organisatie, toegangskaarten voor het gala verloot. Stem via: www.sportgaladrenthe.nl In mijn volgende blog zal ik mijn ervaringen van dit provinciale Sportgala met u delen.

WinterJeugdCircuit en Masters
In mijn vorige blog schreef ik al dat ik in het eerste A-circuit in de halve finale had verloren van de uiteindelijke winnaar en vierde was geworden. In het tweede A-circuit bereikte ik opnieuw de halve finale en daarin moest ik het wederom, tevergeefs, opnemen tegen de uiteindelijke winnaar. De daarop volgende wedstrijd om de derde en vierde plaats won ik deze keer wel. Dus als derde geëindigd. Op basis van mijn goede prestaties in het eerste en tweede A-circuit mocht ik deelnemen aan de afsluitende Masters waarin de Nederlandse top 8 spelers per leeftijdscategorie het tegen elkaar opnamen. Bij deze Masters ben ik als vijfde geëindigd.

Toernooien
De afgelopen paar maanden zaten weer vol met JeugdRanglijstToernooien (JRT’s). Deze toernooien zijn onderverdeeld in vijf categorieën (aangeduid met sterren): JRT* t/m JRT*****.

  • Op JRT* kun je je eerste punten voor de ranglijst verdienen.
  • JRT** zijn bedoeld voor spelers die lager dan nummer 75 op de ranglijst staan.
  • JRT*** en JRT**** zijn nationale toernooien waarin de top 75 spelers van de jeugdranglijst speelt.
  • Onder JRT***** valt de NOJK, NJK en het KNLTB Winter Jeugd Circuit (okt/nov/dec). Dit zijn de hoogst haalbare toernooien.

Vanwege mijn plaats op de ranglijst speel ik alleen de 4 en 5 sterren toernooien. Het begon in december met het allereerste 4 sterren dubbeltoernooi van het seizoen in Alphen aan de Rijn. Ik speelde samen met mijn dubbelpartner Luuk van Eeuwen. Het was eerst nog maar de vraag of ik wel kon spelen, omdat ik de dag ervoor nog zwaar ziek was. Van de huisarts heb ik toen medicatie gekregen en gelukkig voelde ik me de dag daarop goed genoeg om toch te spelen. Vanwege onze goede resultaten in het WJC en de Masters waren wij als 4e geplaatst. Dankzij onze plaatsing hoefden wij de eerste ronde niet te spelen, bij tennis wordt dit aangegeven met ‘bye’. De kwartfinale was meteen een zware dobber. Na een lange driesetter wonnen we met 6-7 6-4 7-6. Dit spel konden we volgende dag in de halve finale helaas niet volhouden en verloren met 5-7 0-6.

Het daaropvolgende toernooi was een single toernooi. Vanwege een blessure aan mijn schouder verloor ik meteen mijn eerste wedstrijd. Dit viel erg zwaar, want het was niet alleen de wedstrijd die ik verloor maar ook mijn plaats op de ranglijst zakte. Gelukkig was mijn blessure van relatief korte duur en kon ik in het volgende dubbeltoernooi weer volop meedoen. In dit eerste dubbeltoernooi van 2017 haalden Luuk van Eeuwen en ik meteen de finale door in de kwartfinale met 6-4 6-2 te winnen en in de halvefinale met 6-4 6-3 te winnen van de eerst geplaatsten. De tegenstanders in de finale waren op dat moment beter en speelden een niveautje hoger. Met deze tweede plek waren we erg blij.

Landelijke trainingsdag KNLTB
Eind januari ben ik naar de landelijke trainingsdag 15-18 jaar in Den Haag geweest. Op deze dag werd overigens ook de prachtige finale van de Australian Open gespeeld tussen Federer en Nadal. Deze landelijke trainingsdag stond onder leiding van Alex Reijnders, prestatiemanager bij de KNLTB en oud coach van Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Sjeng Schalken. Hij werd deze dag geassisteerd door Thiemo de Bakker. Deze dag bestaat standaard uit een deel fysieke training en een deel tennistraining. Aan deze training wordt deelgenomen door door de KNLTB geselecteerde spelers en de Top 10 spelers van de Jeugdranglijsten t/m 16 jaar. Bij dit soort landelijke trainingsdagen wordt door de tennisbond meestal ook een ouderbijeenkomst georganiseerd, met verschillende thema’s. Het thema van deze ouderbijeenkomst was ‘Route naar de top!’.

JRT**** InTime te Zoetermeer
In de eerste twee weekenden van februari heb ik het JRT**** InTime enkelspel toernooi in Zoetermeer gespeeld. In het eerste weekend won ik vrij eenvoudig, met goed aanvallend spel, de tweede ronde met 6-1 en 6-4. Omdat ik als vierde geplaatst was voor dit toernooi, hoefde ik in de eerste ronde niet in actie te komen. In het tweede weekend heb ik de kwartfinale gespeeld en in twee sets gewonnen met 6-3 en 7-6. Het aanvallende spel van het vorige weekend kon ik goed voortzetten. De tweede set moest echter beslist worden in een tie-break die ik uiteindelijk met 11-9 wist te winnen. In de halve finale won ik de eerste set vrij eenvoudig met 6-2. In de tweede set ging mijn tegenstander minder fouten maken en wist deze beter met mijn aanvallende spel om te gaan. Deze set verloor ik met 3-6. De wedstrijd moest daarom in een derde set beslist worden. Ook deze set verloor ik uiteindelijk met 2-6 van de uiteindelijke toernooiwinnaar, en tevens mijn dubbelpartner, Luuk van Eeuwen.

Ondanks het verlies in de halve finale kan ik, met mijn gedeelde derde plaats, terugkijken op een succesvol toernooi. Bij deze jeugdtoernooien wordt geen ‘troostfinale’ gespeeld om de derde en vierde plaats.

Vanaf nu ga ik mij voorbereiden op de Nederlandse Overdekte JeugdKampioenschappen 2017 (NOJK) die van 8 t/m 12 maart gehouden worden in Den Haag.

Met sportieve groet,
Robin Grit


Recente link(s) naar krantenartikelen:
https://www.meppelercourant.nl/sport/actueel/471889/tennisser-robin-grit-zet-goede-resultaten-voort.html
https://www.meppelercourant.nl/sport/actueel/472504/meppeler-robin-grit-krijgt-prijs-uit-handen-van-paul-haarhuis.html
https://www.meppelercourant.nl/sport/actueel/478814/grit-en-van-eeuwen-sterk-in-4-sterren-jeugdtoernooi-dubbelspel.html
https://www.meppelercourant.nl/sport/actueel/481807/robin-grit-derde-bij-jeugd-tennistoernooi.html

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.