Ontslag

Wanneer je als werknemer wordt ontslagen, dan heb je meestal recht op een ontslagvergoeding. Dit wordt ook wel een ‘gouden handdruk’ genoemd. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald op basis van de zogenaamde kantonrechtersformule. Hiermee kun je berekenen waar je als werknemer bij ontslag recht op heeft. Onze arbeidsrechtadviseurs begeleiden je graag in dit traject en rekenen voor je uit waar je recht op hebt. Zo helpen wij je maximaal voordeel uit het ontslag te halen.

Zodra er met de werkgever overeenstemming is bereikt (al dan niet via de rechter) over de hoogte van de ontslagvergoeding, dan ontstaat de vraag hoe je deze vergoeding wilt ontvangen. Fiscale en sociale aspecten spelen in die keuze een belangrijke rol.

Keuzemogelijkheden

Voor de uitkering van de ontslagvergoeding heb je verschillende keuzemogelijkheden:

  • Direct uitbetalen; Je kunt de vergoeding ineens door de werkgever laten uitbetalen met inhouding van loonheffing. Omdat de vergoeding bij het jaarinkomen wordt opgeteld, bereik je al snel het toptarief van 52%;
  • Onderbrengen bij een verzekeraar; Je kunt het bedrag ook onderbrengen bij een verzekeraar. Deze belegt het bedrag voor jou. Er wordt geen belasting ingehouden, maar je ontvangt eerst ook niets. Wel heb je recht op periodieke uitkeringen van de verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar houdt hierop loonheffing in bij uitkering. De uitkeringen kunnen direct na ontslag ingaan of (lang) worden uitgesteld. Je kunt dit binnen zekere fiscale grenzen zelf plannen.
  • Storten op een geblokkeerde bankrekening; Wanneer je het bruto bedrag op een geblokkeerde bankrekening zet, staat geld ‘veilig’ en wordt het niet belegd. Je betaalt geen belasting, maar je kunt het geld ook niet zomaar opnemen. Je kunt van deze rekening wel de periodieke uitkeringen afhalen. Hierover betaal je wel de loonheffing aan de Belastingdienst. De uitkeringen kunnen direct na ontslag ingaan of (lang) worden uitgesteld. Je kunt dit binnen zekere fiscale grenzen zelf plannen.
  • Oprichten stamrecht b.v.; Je kunt er ook voor kiezen een stamrecht b.v. op te richten. De volledige vergoeding wordt dan op de rekening van deze b.v. gestort. Je hebt recht op periodieke uitkeringen van de eigen b.v. Ook hier geldt dat je binnen de fiscale grenzen zelf kunt plannen wanneer deze uitkeringen worden uitbetaald met inhouding van loonheffing.

Een groot voordeel van de stamrecht b.v. ten opzichte van het onderbrengen bij een verzekeraar of het geld storten op een geblokkeerde rekening, is dat je volledige beleggingsvrijheid hebt. Je kunt het bruto bedrag van de stamrecht b.v. lenen voor het beginnen van een eenmanszaak of het aflossen van een deel van de hypotheek. De b.v. kan ook zelf een bedrijf starten of een beleggingspandje kopen van de ontslagvergoeding. Als je kiest voor de flexibiliteit van een stamrecht b.v. betaal je wel de instandhoudingskosten van een b.v. (circa 1.500 euro per jaar), maar houd je provisies voor verzekeraars of banken in de knip.

Persoonlijk advies

Welke keuze je ook maakt, de oprichting en instandhouding van een stamrecht b.v. en de besteding of belegging van een gouden handdruk vragen een gedegen en betrouwbare planning. Je mth adviseur adviseert je graag wat in jouw geval de beste optie is. Neem contact op met een van onze specialisten van een vestiging in de buurt.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.