Outdoorseizoen 2018

Het is al weer een tijd geleden dat ik hier iets op mijn blog heb geschreven. Afgelopen keer keek ik terug op mijn indoorseizoen, die ik helaas af moest sluiten met een hamstringblessure. Nu is het outdoor seizoen voor mij ook al vroegtijdig afgelopen, weer door een hamstring blessure…

Na een hele lange revalidatie met verschillende complicaties en compensatieblessures kon ik beginnen met mijn outdoor seizoen. Begin april kon ik met aangepaste trainingen nog een week mee op stage naar Spanje, maar hier kon ik helaas lang niet alles trainen. Een paar weken mocht ik van de fysio weer rustig proberen om een paar wedstrijden te doen met ‘de handrem erop’. Dit ging best aardig en rond begin mei was ik dan eindelijk weer pijnvrij en kon ik de echte trainingen weer oppakken. Rond deze tijd begonnen ook mijn VWO-examens (waarvoor ik gelukkig geslaagd ben) dus in die twee weken kon ik weer minder trainingsuren maken. Begin Juni stond het NK Meerkamp op het programma. Na ongeveer 3 weken van goede training wist ik dat ik niet in topvorm was. Daarom had ik met mijn coach afgesproken om bij elk onderdeel voor een ‘goed gevoel’ te gaan en niet te veel bezig te zijn met prestaties zoals afstanden en hoogtes. Dit pakte heel erg goed uit, uiteindelijk leidde dit met een paar mooie persoonlijke records tot een prachtig puntentotaal van 7112 punten waarmee ik 2e werd op het NK!

Hierna was het plan om een korte focus in te plannen op polsstokhoogspringen voor het NK voor losse onderdelen die 2 weken na het NK Meerkamp was. Daarom deed ik het weekend voor het NK voor losse onderdelen nog 2 wedstrijden. Beide wedstrijden gingen niet vlekkeloos, maar lieten veel potentie zien voor het NK. Vol goede moed ging ik dus mijn laatste trainingsweek voor het NK in. Helaas ging het toch allemaal wat anders dan gepland. Tijdens mijn laatste training voor het NK scheurde ik voor de 2e keer dit jaar mijn hamstring, net op een andere plek. Ik had direct door dat er iets goed mis was en realiseerde dat ik weer niet mijn titel kon verdedigen.

Uiteindelijk is het een week later en gaat het herstel voorspoedig. Mijn seizoen is voorbij en de focus ligt nu al op 2019 omdat mijn coach en ik hebben besloten om de revalidatie erg rustig aan te doen en ruim de tijd te nemen om zo echt deze lange blessureperiode achter me te laten.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.