An independent member of

logoFull Created with Sketch.

Zoeken op

Zoeken op

Alles

Kennisgroepen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO handelen levert besparingen op van de bedrijfskosten, maar ook van het milieu. Steeds vaker snijdt het mes aan twee kanten.

De wetenschap dat de wereld 18 maanden nodig heeft om de natuurlijke hulpbronnen te genereren, die de mens in één jaar gebruikt, maakt dat ook keihard duidelijk. Hoe eenvoudig kan het soms zijn: Dubbelzijdig printen, werken met dubbele beeldschermen en led­verlichting op kantoren installeren.

Kennisgroepen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niet direct de verantwoordelijkheid van de accountant. Wel zien wij in bijna alle sectoren de belangstelling voor dit onderwerp toenemen. In tegenstelling tot vroeger is er nu veel meer oog voor het integreren van MVO in de beleidsvoering van organisaties. Het is minder een losstaand project en het gaat meer een visie op strategie en beleid worden. Om deze reden willen wij dit onderwerp nader onder de aandacht brengen.

Voordelen MVO

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen kent diverse voordelen, waaronder:

MVO bewust beleid kan kansen bieden en mitigeert bedrijfsrisico’s. Met het mth Bewust programma gaan wij de toekomst in samen met onze cliënten. Bewust met het milieu, de leefomgeving en de belanghebbenden om ons heen. Mth staat graag tot uw dienst voor vraagstukken m.b.t. MVO, denk aan;

Meer informatie of eens sparren over MVO? Neem vrijblijvend persoonlijk contact op met een adviseur.


Wil je meer weten over duurzaam ondernemen?

Klein bedrijf

Bij een klein bedrijf spelen veel vragen rondom duurzaamheid. Hoe kan je verduurzamen én profiteren van subsidies en milieubelastingen?

  • Omzet < €12 miljoen
  • < 50 fte

Middelgroot bedrijf

Als middelgroot bedrijf zijn er veel manieren om te verduurzamen. Lees hier meer over een praktisch stappenplan voor duurzaam ondernemen.

  • Omzet < €12 – €40 miljoen
  • < 20 – 250 fte
duurzaam ondernemen, groot bedrijf

Groot bedrijf

Het is van belang om te weten hoe je fiscale mogelijkheden benut, want je bent bezig met de continuïteit van jouw bedrijf.

  • Omzet > €40 miljoen
  • > 250 fte

Henk Huijzer – De Duurzame Accountant

Henk zijn filosofie is verder te kijken dan alleen cijfers. ‘Ik geloof in een duurzame wereld waarbij iedereen ertoe doet. Samen kunnen we een duurzame wereld creëren. Want ook kleine acties kunnen anderen inspireren om grootse dingen te doen’. Daaraan leveren wij graag onze bijdrage door het gesprek aan te gaan en de toegevoegde waarde voor organisaties in beeld te brengen en ondernemers met elkaar te verbinden om verduurzaming te versnellen. ‘Ik zit graag bij een klant aan tafel om, op basis van de branche en de bedrijfsgrootte, een gericht advies te geven over duurzame investeringen. Ik blijf de plannen – ook na realisatie – bewaken en koppel waar nodig graag ondernemers aan elkaar. Het mooie is: verduurzaming van je organisatie hoeft je als ondernemer geen geld te kosten. Het kan zelfs geld opleveren. Door dat duidelijk te maken en inzicht te geven, helpen we de ondernemers én de wereld verder met positieve veranderingen’. Dit noemen wij relaties bouwen, waarde creëren.

Henk Huijzer AA Adviseur MKB

Wil je persoonlijk advies?

Als full service financieel advieskantoor helpen wij jou bij alle financiële en fiscale vragen op het gebied van AccountancyAuditBelastingadviesBTWCorporate FinancePersoneel en salaris, en Online diensten.

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.