Pensioen in eigen beheer

Het pensioen voor de directeur grootaandeelhouder (dga) is de afgelopen jaren voortdurend in beweging. Wetswijzigingen en veranderende rechtspraak zijn aan de orde van de dag. Zo wordt in 2025 de pensioengerechtigde leeftijd verhoogd naar 67. Uw pensioen in eigen beheer is een belangrijk onderdeel van uw persoonlijke financiële planning. Sluit het niet goed aan op actuele ontwikkelingen, dan kan dat leiden tot vervelende financiële risico’s. Aandacht voor uw pensioen bespaart u veel ellende.

Consequenties arbeidsongeschiktheid, echtscheiding en overlijden

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt, onverhoopt in een echtscheiding verzeild raakt of, erger nog, plotseling overlijdt, kan uw pensioen opeens hele nare consequenties hebben. Situaties waar u eerder niet bij stilstond en zeker niet op wachtte, brengen zo extra ellende met zich mee. Zo komen niet alleen de toekomst van uw bedrijf, maar ook de betaling van uw pensioen in gevaar.

Uw pensioen in eigen beheer biedt goede mogelijkheden voor een verzorgde oude dag en zorg voor uw nabestaanden.

Flexibel pensioen

Misschien wilt u langer doorwerken of juist eerder of gedeeltelijk met pensioen. Of u wilt extra flexibiliteit inbouwen, bijvoorbeeld wanneer u de eerste jaren meer pensioen wilt ontvangen. Daarnaast kunt u dienstjaren inkopen en pensioen van eventuele eerdere dienstbetrekkingen inbrengen. Een flexibel pensioen biedt u deze mogelijkheden. We bekijken de alternatieven graag voor u in een persoonlijk gesprek.

Te veel pensioen

U wilt een goed verzorgde oude dag, maar u kunt ook te veel pensioen opbouwen. Dat is jammer, want dan betaalt u onnodig te veel belasting. Wilt u toch meer inkomen opbouwen voor de tijd na uw pensionering, dan kunnen andere oplossingen financieel aantrekkelijker zijn. Uw adviseur van de Adviesgroep DGA pensioen vertelt u er graag meer over.

Vrijblijvend (update)gesprek

Wilt u weten of uw pensioen goed geregeld is of meer weten over uw pensioen in eigen beheer? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend (update)gesprek. In dit gesprek nemen onze adviseurs van de Adviesgroep DGA pensioen uw pensioenbrief met u door of stellen samen met u een fiscaal aantrekkelijk pensioen voor u op. Ook adviseren we u graag hoe u eventuele nadelige consequenties kunt ondervangen. Neem voor meer informatie contact op met een adviseur van een vestiging bij u in de buurt.

Brochure

In onze leaflet over pensioen in eigen beheer leest u belangrijke aandachtspunten over uw pensioen in eigen beheer terug.

Column

Pensioen is niet saai

Als u het niet goed geregeld heeft kan pensioen zelfs erg boeiend zijn. Adviseurs, advocaten, accountants, beleggingsdeskundigen en de fiscus; soms lijkt niemand meer zeker te weten hoe het precies in elkaar zit. Als ondernemer zit u niet te wachten op ingewikkelde constructies. U wilt gewoon sparen voor uw oude dag. Dat kan via een pensioen in eigen beheer.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.