Sponsorpagina Rick Bouthoorn

Hoi, ik ben Rick Bouthoorn, 11 jaar en ben al mijn hele leven gek van racen en mooie auto’s. Het is dan ook niet gek dat ik in de kartsport terecht ben gekomen. Toen ik 8 was ben ik eerst lessen gaan nemen om te kijken of dit iets voor mij was, maar als je eenmaal met het racevirus bent besmet dan kun je niet meer terug. Ik heb toen aan mijn ouders gevraagd of ik het Nederlands kampioenschap mocht gaan rijden.

In 2014 ben ik voor het team Montfoort Motorsports gaan rijden in een Honda Cadet 160. Dat is een viertakt klasse voor beginners. In mijn eerste race dat jaar haalde ik op circuit De Landsard in Veldhoven een derde plaats en won ik zelfs een race in Emsburen, Duitsland. Het ging heel erg goed maar al snel bleek dat ik toe was aan het echte racen in de tweetakt klasse. Aan het eind van het seizoen ben ik voortijdig overgestapt van het NK viertakt naar de professionele NK tweetakt Rotax Max Challenge in de Minimax 125cc klasse. Ik kon nog een wedstrijd mee rijden in Kerpen, Duitsland. Het was mijn eerste wedstrijd in de Minimax en dat is zo gaaf. Ik werd gekozen tot RTL GP Magazine Driver of the Day, omdat ik pas 9 jaar was en het zo goed deed. Dit jaar haalde ik al een podiumplaats in het Nederlands kampioenschap en ben ik naar mijn prestaties kijkend als 8e geëindigd. Omdat ik internationaal wil racen heb ik ook aan de races van het BNL kampioenschap meegedaan. Ik heb toen twee keer het podium gehaald met een paar grote bekers. In het BNL kampioenschap ben ik als 6e geëindigd. De startvelden zijn met 34 rijders erg sterk en voor mijn eerste volledige seizoen was het doel om in de top 10 van het kampioenschap te komen. Dat is gehaald. Voor 2016 wil ik voor beide kampioenschappen gaan.

Mijn ouders geven mij veel steun bij alle trainingen en wedstrijden. Ze gaan altijd mee. Ik rij in een Tony Kart, het topmerk uit Italië. Samen met mijn monteur en coach, Erwin Montfoort, probeer ik in de trainingen mijn kart optimaal af te stellen voor de wedstrijd. Dat is soms best lastig, omdat je met heel veel factoren rekening moet houden. Er zijn heel veel dingen aan de kart die van belang zijn om snel te rijden. Ik ben niet bang als ik met 120 over het circuit race. Je went er aan. Je hebt wel een hele goede conditie en kracht nodig. Racen is lichamelijk en mentaal heel zwaar. Het is echte topsport. Daarom ga ik ook een paar keer per week naar de sportschool om oefeningen te doen.

Ik vind het heel leuk dat MTH mij wil ondersteunen in mijn sport. Een sponsor vinden is namelijk erg moeilijk. En de kartsport is een hele dure sport. Ik spaar er zelf ook voor en ik heb mijn eigen helm betaald. Ik heb een eigen Facebook pagina Rick Bouthoorn Racing die iedereen kan liken. Ik zal jullie via de blogs graag op de hoogte houden van mijn prestaties in 2016.

Rick Bouthoorn

06-10-2016: Podium op Eurofinale Rotax in Oostenrijk maakt veel goed.  

11-07-2016: Overwinningen en teleurstellingen liggen dicht bij elkaar. 

29-03-2016: Dit jaar wil ik gaan oogsten!

30-11-2015: Het trainen en testen gaat de hele winter door!

Foto`s zijn gemaakt door Michael Melis, Kartphoto.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.