An independent member of

logoFull Created with Sketch.

Zoeken op

Zoeken op

Alles

21 april, 2018

Rookie of the year

Jeroen van Uden, junior adviseur Corporate Finance, vertelt over zijn eerste tijd bij mth.

Na veel uren zwoegen, lachen, slapen en huilen in de collegezaal, de bibliotheek of de kroeg komt voor iedere student het moment dat je klaar bent met studeren en moet kiezen hoe je je carrière wilt beginnen. Weet je wat je wilt en ga je gelijk aan de bak, of heb je eigenlijk nog geen idee? Voor mij was het vooral het laatste, helaas. Toen ik nadacht over wat ik kan en wat ik zou willen, kwam ik tot de conclusie dat ik nog niet zo veel écht kan, en dat ik dus nog van alles moet leren. Maar dat studeren…, daar was ik wel een beetje klaar mee.

Werken bij mth
Jeroen van uden

Traineeship Finance

Tijdens mijn zoektocht kwam ik naast banen en stages ook traineeships tegen; een startersfunctie, intern of extern, met extra begeleiding en training, op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Dat klonk interessant! Op deze manier kon ik werken, écht iets leren en mezelf ook nog ontwikkelen. Win-win-win!

Ik koos voor finance. Want tijdens mijn studie bedrijfskunde heb ik heel wat bedrijven bekeken en geanalyseerd, maar bijna altijd kwalitatief en daarmee vaak ook subjectief. “Als ik maar hard genoeg roep, heb ik altijd gelijk!”, dat leek voor veel studenten de beste tactiek. Maar wat nou, als ik écht gelijk kon hebben en dat zou kunnen bewijzen met een prachtige, financiële analyse?

Werken en leren bij mth

Met die gedachte solliciteerde ik bij YoungCapital voor het Financial Data Traineeship; een traineeship waarin je anderhalf jaar aan de slag gaat bij een externe opdrachtgever in de financiële sector. Al snel kwam de accountmanager met de vacature Junior Adviseur Corporate Finance bij mth. Adviseur Corporate Finance, dat klonk wel heel serieus, maar ik was ook heel nieuwsgierig en dus solliciteerde ik vol goede moed. De gesprekken bij mth maakten me nog geïnteresseerder en enthousiaster. En al snel werd me duidelijk dat je als adviseur veel dingen écht moet weten en kunnen en ik dus nog heel veel écht zou moeten leren. En gelukkig maar, want daar was het immers allemaal om begonnen.

Praktijk leerzamer dan de theorie

Inmiddels werk ik een half jaar bij mth en kan ik oprecht zeggen dat meewerken aan corporate finance projecten leerzamer is dan het lezen van tientallen artikelen. Ik leer hier heel veel, maar desondanks weet ik dat ik nog steeds niet altijd écht gelijk heb. Dat brengt me bij de vraag; kan dat dan eigenlijk wel, écht gelijk hebben? Misschien gaat het meer om het zo goed mogelijk kunnen onderbouwen van jouw gelijk. Met alles wat ik nu doe, zie en leer bij mth, kan ik als rookie in ieder geval zeggen dat ik mijn gelijk steeds beter begrijp en steeds beter kan uitleggen. En uiteindelijk voelt dat ook een beetje als écht gelijk hebben.

Wil jij ook werken en leren?

Zoek jij ook een baan waarin je de ruimte krijgt om te leren en jezelf te ontwikkelen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze afdeling Recruitment!