Rugbyclub Montpellier

We zijn nu 4 maanden verder en het nieuwe rugby seizoen is begonnen. Dit seizoen mocht ik beginnen bij Rugbyclub Montpellier. Rugbyclub Montpellier is een professionele rugbyclub die in de hoogste competitie in Frankrijk speelt, de zogenaamde Top 14. Ik speel bij deze club in het belofte team, de Espoirs. Hierin spelen in principe alleen jongens tot 23 jaar (U23). Daarnaast mogen in ons team ook 4 pro’s mee doen. Deze pro’s mogen van elke leeftijd zijn, behalve op de eerste rij want daar mag je niet ouder dan 26 zijn.

Ik woon sinds Juli in de mooie zuid-Franse stad Montpellier op de campus van het Centre de Formation van de club. De zomermaanden, de pre-season, zijn bedoeld om sterker/fitter te worden. Dus de eerste 1,5 maand waren we elke dag volop in training: in de sportschool of buiten met conditionele oefeningen. En dat met 35 graden overdag! Dit was een van de zwaarste maanden in mijn leven, maar het heeft me veel opgeleverd.

Helaas ben ik in de 3e warm-up game geblesseerd geraakt. Ik stond op iemands voet waardoor mijn voet dubbel klapte en mijn enkel band afscheurde. Ik ben nu gelukkig weer hersteld en begin steeds meer minuten te maken want ik moet rustig opbouwen. We zijn nu acht wedstijden in de competitie en hebben 1 gewonnen en 1 gelijkgespeeld en de rest verloren. Het gaat wel steeds beter, dus wij hopen dat we nog goed gaan doen in deze competitie. Gelukkig duurt het rugby seizoen lang zodat we nog genoeg tijd om hoger op te komen.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze blog. Ik vind het zelf erg leuk om te doen en jullie in Nederland op de hoogte te houden van mijn avontuur hier. Tot de volgende keer!

Met vriendelijke groet,
Koen Bloemen

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.