Sponsorpagina Femke Beuling

Mijn naam is Femke Beuling. Ik ben 16 jaar oud en ik woon in Emmeloord. Toen ik 9 jaar was ben ik begonnen met schaatsen bij STC Rutten. Een jaar later begon ik met het rijden van wedstrijden en vanaf toen wist ik dat ik van schaatsen later mijn beroep wil maken. Mijn grote droom is om ooit mee te mogen doen aan de Olympische Spelen en om daar zo goed mogelijk te presteren. De weg hier naartoe is nog erg lang, maar ik ga er alles doen om mijn doel te bereiken. Ik train tussen de 10 en 15 uur per week en daarnaast ben ik druk met school. Ik zit op het OSG-Sevenwolden in Heerenveen, waar ik gebruik kan maken van een LOOT-status (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport). Ik hoop dit jaar mijn vwo-diploma te halen.

Afgelopen seizoen (2015/2016) ben ik Nederlands kampioen Kortebaan en Supersprint geworden. Daarnaast werd ik 3e op het NK Allround en 3e op het NK Sprint voor B-junioren. Het seizoen daarvoor werd ik, als C-junior, Nederlands kampioen Allround. Verder heb ik 2 keer het eindklassement van de Vikingrace gewonnen, dit is het officieuze EK voor de jeugd. Mijn persoonlijke record op de 500 meter van 39,61 beschouw ik zelf als mijn grootste hoogtepunt tot nu toe.

Naast het trainen en school heb ik weinig tijd voor andere dingen. Dit is soms jammer maar ik zie het zeker niet als een opoffering. Het is een bewuste keuze met een duidelijk doel, waar ik vooral ontzettend veel plezier aan beleef. Schaatsen op dit niveau brengt natuurlijk wel kosten met zich mee en aangezien een bijbaantje er voor mij niet in zit, ben ik blij dat MTH mij via het talentenplan sponsort. 

Femke Beuling

28-12-2018: Laatste blog

22-08-2018: Vakantie

04-05-2018: WK junioren in Salt Lake City & einde seizoen

08-02-2018: Middenin het seizoen!

25-10-2017: Binnenkort aan de start van; NK afstanden voor senioren

03-04-2017: Pieken op het juiste moment (of niet)

26-01-2017: Nederlands kampioen Sprint en in Oranje

07-11-2016: Volop in voorbereiding op een nieuw seizoen

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.