Sponsorpagina Robin Grit

Aangenaam kennis te maken. Ik ben Robin Grit, 15 jaar en vanaf zeer jonge leeftijd al bezig met tennis. Ik heb bij M.L.T.C. (Meppeler Lawn Tennis Club) het gehele KNLTB jeugdprogramma Tenniskids doorlopen.

Als aansluiting op Tenniskids heb ik vervolgens de reguliere clubtraining bij MLTC gevolgd. Daarnaast ben ik vanaf mijn 6e geselecteerd voor de Bondsjeugdopleiding van de KNLTB.
De centrale technische staf van de KNLTB heeft voor het seizoen 2016-2017 onlangs de nieuwe selecties weer bekend gemaakt. Op basis van gemaakte progressie en geboekte resultaten in het afgelopen seizoen ben ik opnieuw geselecteerd.

Aan mij is door de KNLTB al meerdere jaren de NOC*NSF ‘Belofte Talent-status’ toegekend. Daar ben ik erg trots op!

Ik neem verder al vele jaren deel aan de door de tennisbond georganiseerde landelijk JeugdRanglijstToernooien die op basis van leeftijd (geboortejaar) worden ingedeeld. Ik speel daarbij de hoogst gekwalificeerde toernooien waar de top 24 spelers van Nederland aan deelnemen. Afgelopen seizoen heb ik als 14/15 jarige gespeeld in de categorie t/m 16 jaar. Ik ben op deze ranglijst geëindigd als 16e van Nederland. Van mijn geboortejaar ben ik daarmee 5e van Nederland. Mijn doel voor het komende jaar is om deze positie te verbeteren.

Het komende seizoen is het laatste waarin ik JeugdRanglijstToernooien kan en mag spelen. Daarom zal ik mij meer en meer gaan richten op het spelen van Nationale Ranglijst Toernooien voor volwassenen. Afgelopen zomer heb ik daar een voorzichtig begin mee gemaakt.
Op deze ranglijst bekleed ik momenteel in de single de 243ste en in de dubbel de 179ste plaats.

Naast deze toernooien neem ik ook jaarlijks deel aan District Jeugd Kampioenschappen, de landelijke voorjaarscompetitie, de Masters in verschillende districten en de Nederlandse JeugdKampioenschappen zowel binnen als buiten.

Een heleboel dus, waarvoor ik ook veel door Nederland reis. Met de komende blogs hou ik jullie op de hoogte van wat daar allemaal bij komt kijken!

Robin Grit

17-12-2018: Terugkijken op het zomerseizoen van 2018
15-05-2018: Op naar het buitenseizoen!
31-03-2017: Eerste NRT dubbelspel titel een feit
22-08-2017: Sportgala Drenthe
16-02-2017: Nominatie voor ‘Sporttalent 2016’ op Sportgala Drenthe
28-11-2016: Start van het seizoen: het Winter Jeugd Circuit

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.