Terugkijken op het zomerseizoen van 2018

Competitie:
Dit jaar speelde ik in het voorjaar een dubbele competitie, op zaterdag in ‘REO Heren 1 Topklasse’ uit Roden en op zondag in het 1e team ‘MLTC Gemengd 2e klasse’ uit Meppel.

Op de zaterdag zijn we met REO ruim kampioen geworden, wij hadden uiteindelijk 36 punten (=gewonnen wedstrijden) en het als tweede geëindigde team had er 27. Omdat de Topklasse de hoogste competitie is op de zaterdag, en wij regiokampioen waren geworden waren we daardoor gekwalificeerd voor het Landskampioenschap van de Topklasse. De beste acht teams van de zaterdagcompetitie uit heel Nederland deden hier aan mee. De eerste ronde was voor ons meteen een zenuwslopende. We speelden tegen Oud Wassenaar. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld was de stand 3-3. Dit betekende sets tellen, die bleken ook gelijk te zijn. Gelukkig voor ons hadden we meer games dan de tegenstander. Dat betekende dat wij door waren naar de halve finale.

In de halve finale tegen Animo Terneuzen was het juist weer een heel ander verhaal. We stonden na de eerste vier wedstrijden al met 4-0 voor. Deze voorsprong kon niet meer ingehaald worden met nog twee resterende wedstrijden, deze dubbels werden daarom niet meer gespeeld.
In de finale moesten we tegen de Nederlands Kampioen van vorig jaar, TC Krimpen. Het team van Krimpen was zeer sterk, had een brede selectie en één van de spelers was de week ervoor al Nederlands Kampioen in de Eredivisie Heren op zondag geworden. We kwamen na de singles al op een 3-1 achterstand en konden dit helaas niet meer rechttrekken met de dubbels. De eindstand werd 2-4. Helaas geen Nederlands Kampioen geworden, maar wel een fantastische ervaring met een leuke groep jongens die ik al van jongs af aan ken.

Op de zondag speel ik in Meppel bij MLTC in een mixteam waarin ik nu inmiddels vier jaar speel. Er zijn door de jaren heen spelers bijgekomen en spelers weggegaan maar het blijft in de kern een hecht team. In 2017 zijn we vanwege het behaalde kampioenschap in de 3e klasse gepromoveerd naar de 2e klasse. Handhaving was dit jaar ons doel in deze 2e klasse. We waren echter opnieuw te sterk voor de tegenstanders en werden kampioen in de 2e klasse. Dit betekent de tweede promotie op rij, nu naar de 1e klasse.

Nationale Ranglijst Toernooien:
Het zomerseizoen is de periode waar elke tennisspeler naar uitkijkt. Elke week is er wel keuze uit meerdere Nationaal Ranglijst Toernooien (NRT) en de sfeer is vaak goed. De eerste NRT-toernooien die ik dit voorjaar speelde waren het Dr. van Leeuwentoernooi in Emmen en het Meppel Open bij mijn eigen club in Meppel. Deze toernooien vielen nog samen met school. Hierdoor moet je veel plannen en prioriteiten stellen. Soms moet je een toernooi laten schieten om te kunnen leren en voorbereiden op een toets of examen. Dit jaar deed ik Atheneum 5 en examen in Cambridge English CAE level. Zodra het schooljaar en alles wat er bij hoort klaar was, kon het toernooiseizoen eindelijk beginnen.
Dit jaar ging ik toernooien af met de caravan. We kampeerden in de omgeving van de verschillende tennisparken. Dit scheelt enorm veel reistijd en reiskosten. Meestal heb je wel de gelegenheid om ter plaatse te trainen met andere toernooideelnemers.
De zomertour begon dit jaar op de grens van Noord-Brabant en Zeeland in Rijen en daarna achtereenvolgens in Nijmegen, Utrecht (Bunnik), Roden, Groningen en Leeuwarden. In deze periode raak je in een ritme en gaat je niveau sterk omhoog. Je traint elke dag en speelt enorm veel wedstrijden. Dit laatste is helaas niet altijd goed. Net als vorig jaar raakte ik ook deze zomer weer geblesseerd. Ik had een scheurtje in mijn buikspier opgelopen. Gelukkig was het niet zo ernstig en was ik er, met behulp van fysiotherapie, snel weer bovenop.
In Nijmegen heb ik in het NRT de dubbelfinale gespeeld, maar helaas verloren. De dubbelfinales in Groningen en Leeuwarden heb ik met m’n dubbelpartner Jarno Jans wel weten te winnen. In het enkelspel waren de resultaten wisselend. Vaak moest ik al vroeg in de toernooien tegen de uiteindelijke finalisten spelen.

Door het spelen van de toernooien sta ik nu 107e van Nederland op de Nationale Ranglijst (lijst wordt aangevoerd door Robin Haase) en in de dubbel sta ik momenteel 59e van Nederland.

Naast deze toernooien heb ik ook het NK Tiebreak gespeeld met dubbelpartner Jarno Jans. Hierin speel je geen gewone sets, maar alleen supertiebreaks (tot 10 punten) volgens het ‘best of three’ principe. Dit wisten Jarno en ik te winnen dus werden we tot Nederlands Kampioen Tiebreak gekroond.

Hartelijke tennisgroet,
Robin Grit

Hierbij een link naar mijn spelersprofiel:
https://mijnknltb.toernooi.nl/player-profile/250D8EB0-2436-4163-839A-800F0582B14C  

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.