Tijd voor een rugby-update!

Beste lezers,

Drie maanden geleden heb ik voor het laatste een blog geschreven. In die tijd is er veel gebeurd, zoals het Europees Kampioenschap (EK) in Portugal. Dit kampioenschap staat centraal in deze blog.

Het EK heeft plaats gevonden in april in Coimbra. We gingen er met een goed moraal heen. We hadden een goede mix van on- en ervaren spelers. In Coimbra heeft het in de afgelopen 60 jaar nog nooit zoveel geregend als in de week die wij er waren. Hoopte je net dat je het regenachtige Nederland verlaat voor het lekkere weer, kom je daar terecht!

Onze eerste wedstrijd was tegen Roemenië. Roemenië heeft een van de betere senioren teams in Europa. In 2015 deden ze mee aan de Rugby World Cup. Ze staan bekend om hun grote, lees brede, spelers (net als alle andere Oostbloklanden). Wij moesten het daarom vooral hebben van de snelheid in ons spel. We begonnen de wedstrijd goed, in het open spel konden we hun fysiek matchen. Behalve in onze line outs en scrums, daar hadden we het moeilijk. Zoals we hoopten, konden ze ons snelle spel niet bij houden en eindigde de eerste helft met een stand van 12-19. Daarna hebben we ons spel doorgezet en wonnen we de wedstrijd met 38-40. Door deze overwinning hebben we ons gekwalificeerd voor de top 4, wat nog nooit eerder is gebeurd in de historie van Rugby Nederland.

De halve finale was tegen Portugal. Portugal was de grote favoriet van dit toernooi. Vorig jaar hebben ze het EK in Roemenië ook gewonnen. Het was een super zware, fysieke wedstrijd waar het tempo heel hoog lag. De Portugezen hadden het voordeel in de scrums waar ze het ons echt heel moeilijk mee maakte. Een scrum is het gevolg van een situatie waarin de bal naar voren is gevallen of wordt gespeeld. Dan gaan acht leden van elk team tegen elkaar duwen om de bal terug te winnen. Na een zware eerste helft ging het gelijk op en was de rustscore 7-7. De Portugezen kwamen goed uit de kleedkamers en wisten de wedstrijd te winnen met 22-7. We hebben het vooral verloren op conditie.

Onze laatste wedstrijd voor plek 3 en 4 was tegen Rusland. Wij waren erg moe na twee super fysieke wedstrijden die we die week al hadden gespeeld. Dat zorgde ervoor dat we onze intensiteit van de wedstrijden ervoor, niet konden laten zien. We hebben deze wedstrijd helaas verloren met 7-38.

Al bij al was dit een geweldige ervaring. Dit was mijn laatste jaar in de jeugd en heb het perfect afgesloten met deze geweldige groep. Het was een erg emotioneel toernooi met veel ups en downs. Ik hoop dat u hier van heeft genoten en ik kom snel terug met hoe het einde van mijn seizoen is gegaan in Zuid Frankrijk.

Sportieve groeten, Koen Bloemen

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.