Tijd voor het buitenseizoen!

De toernooiwinst in de herendubbel van het Approach NRT** Emmeloord afgelopen najaar was een fantastisch begin van het inmiddels afgeronde binnenseizoen. Een zege die naar meer smaakt na een periode met blessureleed.
Dit is het eerste tennisjaar dat ik geen Jeugd Ranglijst Toernooien (JRT's) meer speel. Dat betekent dat ik nu de mogelijkheid heb om andere toernooien te spelen, die eerder altijd samenvielen met deze JRT’s. Het tweede toernooi van mijn binnenseizoen was bij KJLTC in Kampen. Ik had hier gekozen om slechts één categorie te spelen, omdat ik nog steeds herstellende was van mijn blessure. Dit pakte goed uit, want ik won het toernooi in de herenenkel 3 vrij eenvoudig.

Een paar weken later stond het Open Indoor MLTC 2018 op het programma. Voorgaande jaren viel dit toernooi altijd samen met een JRT en speelde ik dus niet het toernooi bij mijn eigen club. Nu ik geen JRT's meer speel, kon ik meedoen op eigen terrein. In het toernooi schopte ik het tot de finale van de hoogste categorie maar moest mijn meerdere erkennen in mijn tegenstander.
Na het toernooi in Meppel heb ik een paar weken geen toernooien gespeeld maar wel veel getraind. Deze trainingen waren als voorbereiding op de Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK). In de aanloop naar NOJK speelde ik nog een toernooi in Groningen ter voorbereiding. In dit toernooi speelde ik mee in de herenenkel 2 & 3. Deze week voelde ik me goed en dat was te zien aan mijn spel. Ik won de ene na de andere wedstrijd en kwam in beide categorieën tot de finale. De finale van de hoogste categorie het herenenkel 2 wist ik te winnen maar in de finale van het herenenkel 3 was mijn energie op, deze finalewedstrijd kwam met een korte rustpauze van slechts drie kwartier te kort op de vorige finale. Deze finale verloor ik helaas.

Het wedstrijdritme zat er goed in en ik was klaar voor het NOJK. Het NOJK was dit jaar in Den Haag. Ik had een hele zware loting voor de eerste ronde en deze wist ook niet te winnen. Geen schande, want de jongen van wie ik verloor won uiteindelijk het toernooi en werd Nederlands Kampioen onder 18 jaar. Dit was tevens het laatste indoortoernooi van het winterseizoen.

Het was nu tijd voor het buitenseizoen. De eerste paar weken buiten zijn altijd lastig. De gravelbanen zijn nog zacht en de temperatuur is laag. Zodra die eerste paar lastige weken voorbij zijn, is het tijd voor de KNLTB Landelijke Voorjaarscompetitie.
Dit jaar speel ik zowel op zaterdag als op zondag competitie. Op zaterdag speel ik Hoofdklasse Heren in het eerste herenteam bij REO in Roden. Dit is het hoogste niveau in de zaterdagcompetitie.

Op zondag speel ik Tweede Klasse Gemengd in het eerste mixteam bij MLTC in Meppel.
Op zaterdag hebben we de eerste drie speeldagen met ruime cijfers gewonnen en staan bovenaan in het klassement. Er zijn nog vier speeldagen te gaan dus we moeten nog aan de bak om het kampioenschap binnen te halen.
Op zondag hebben we ook de eerste drie speeldagen met ruime cijfers gewonnen. Hier zijn ook nog vier speeldagen resterend.
Het zijn drukke weken voor mij met de competitie. Doordeweeks veel trainen en voor school bezig, want in het weekend speel ik vier tot vijf wedstrijden en ben hele dagen weg van huis. Dit is zowel mentaal als fysiek belastend, maar ik heb het er voor over.

Op het programma voor de komende maanden staan onder andere het slot van de voorjaarscompetitie, trainen en zowel Open- als Nationale RanglijstToernooien spelen om de positie op de Nationale ranglijst te verbeteren.
Het eerste buitentoernooi dat ik binnenkort speel is het Dr. Van Leeuwen NRT**** in Emmen.

Hartelijke tennisgroet,
Robin Grit


Foto's zijn gemaakt door: Leo de Harder.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.