Uit dienst & Ontslag

Welke mogelijkheden heb ik en wat is de beste manier om mijn werknemer te ontslaan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn ongewenste verloop daalt?
Fusie, gewijzigde concurrentieverhoudingen, economische ontwikkelingen of het niet aansluiten van de ambitie van een medewerker; je ontkomt er soms niet aan om werknemers te ontslaan. Samen met jou bekijken wij welke mogelijkheden er zijn en wat voor jou de beste manier is om afscheid te nemen van een werknemer. Wij nemen je de papieren afwikkeling uit handen en zorgen ervoor dat alles netjes wordt afgehandeld. Een exittraject is maatwerk. Ieder traject wordt op basis van een intakegesprek, het beschikbaar budget en de beschikbare tijd per individu samengesteld. Op deze manier streven onze HR adviseur ernaar om voor alle partijen acceptabele oplossing te bieden.

Ongewenst verloop heeft de meeste impact als het ervaren, getalenteerde mensen betreft die op belangrijke posities actief zijn. De kosten van vervanging zijn hoog. De directe kosten van werving, selectie, introductie en inwerken kunnen oplopen tot wel € 40.000, of zelfs meer. De indirecte kosten door verlies aan productiviteit kunnen oplopen tot meer dan een volledig jaarsalaris.

Wij vinden het belangrijk om het ongewenste verloop te beperken door achterliggende oorzaken aan te pakken. Dit resulteert in een effectief exit beleid.

Een exit beleid geeft je:
• lage(re) kosten bij ontslag;
• een lager verloop;
• inzicht in vertrek redenen en mogelijkheden;
• mogelijkheid tot verbetering.

De mth HR adviseurs bieden je:
• kennis van de verschillende manier om een contract te beëindigen;
• hulp bij ontslag of een reorganisatie;
• hulp bij exit gesprekken.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.