Voldoet u al aan de nieuwe Nederlandse transfer pricing documentatie-eisen?

Zoals u wellicht weet, zijn de wettelijke documentatie verplichtingen inzake transfer pricing uitgebreid. De nieuwe transfer pricing documentatie-eisen zijn van toepassing op alle fiscale boekjaren die beginnen op of na 1 januari 2016. Dit betekent dat uw bedrijf het master file en / of lokale rapport direct beschikbaar moet hebben op het moment dat u de aangifte vennootschapsbelasting over 2016 doet.

Let op! Alle internationaal opererende groepen met een geconsolideerde omzet vanaf € 750 miljoen euro dienen echter vóór het einde van het boekjaar dat aanvangt na 1 januari 2016 aan de belastingdienst te melden welke groepsentiteit het Country by country rapport gaat indienen. Wanneer het boekjaar gelijk is aan het kalenderjaar dan is dit vóór 31 december 2016, maar omdat het een nieuwe regeling betreft heeft u respijt tot 1 september 2017.
In het licht van het bovenstaande, kunt u zichzelf de vraag stellen of u de volgende vragen kunt beantwoorden:

  • Zijn voor uw bedrijf de nieuwe transfer pricing documentatie-eisen van toepassing?; of
  • Bent u er zeker van dat de bestaande transfer pricing documentatie in overeenstemming zijn met de nieuwe transfer pricing documentatie-eisen?

Om u te helpen het antwoord op de bovenstaande vragen te vinden en om u te helpen met eventuele andere transfer pricing zaken, kunt u contact met uw relatiebeheerder opnemen.

Zo kunnen wij u helpen bij het bepalen van de meest optimale oplossing en kunnen wij u een breed scala aan ondersteunende oplossingen bieden. Dergelijke oplossingen variëren van een zogenaamde 'gap' analyse waarin wij uw bestaande documentatie vergelijken met de nieuwe documentatie-eisen tot het opleveren van uw volledige transfer pricing documentatie.

Daarnaast bieden wij een aantal flexibele oplossingen aan die u in staat stellen om het grootste deel van het werk zelf te verrichten. Zo kunnen wij u voorzien van rapportage modellen waarmee u direct aan de slag kunt gaan. Wij van onze kant zijn beschikbaar voor u ter ondersteuning, als sparring partner en kunnen u voorzien van benchmark-studies.

Voor meer informatie over de nieuwe transfer pricing documentatie eisen, klikt u hier.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.