Waardering

Je werkt dagelijks met hart en ziel voor het bedrijf en streeft naar goede resultaten. Toch breekt vroeg of laat het moment aan waarop je er afscheid van moet nemen. Wil je de onderneming verkopen of overdragen, dan is het belangrijk om te weten wat je bedrijf waard is. Een juiste waardering zorgt ervoor dat je een reële prijs ontvangt en geeft de koper helderheid over de toekomstverwachtingen.

Objectieve waarde

Waarde is een subjectief begrip. Dat geldt ook voor de waarde van de onderneming. Iedere aspirant-koper waardeert de onderneming op een andere manier. Dit hangt af van zijn positie en situatie. En die zijn niet objectief vast te stellen. Daarom is het van groot belang dat je weet wat de onderneming waard is.

Overzichtelijk waarderingsrapport

Wij schatten de onderneming graag voor je op de juiste waarde en leggen dit vast in een waarderingsrapport. Met een volledig en kloppend rapport kun je met een gerust hart aan de onderhandelingen beginnen. In het rapport vind je een uitgebreide analyse van je bedrijf en van de markt waarin je opereert. Ook nemen we diverse prognoses op om de financiële toekomst van de onderneming in kaart te brengen. Zo krijg je inzicht in de waarde van de onderneming en ontstaat voor kopers duidelijkheid over de toekomstverwachting van het bedrijf.

Ook als je niet wilt verkopen

Misschien ben je niet van plan om de onderneming te verkopen, maar wil je wel weten wat je bedrijf waard is. Ook dan kunnen wij van dienst zijn. Met onze Waarderingsscan® zie je snel hoeveel waarde er in de onderneming is gecreëerd en hoe je dat resultaat kunt verbeteren.

Een eigen waarderingsdeskundige

Wil je weten wat de onderneming waard is? Neem dan contact op met een adviseur van een vestiging in de buurt. Rechtstreeks contact opnemen met onze Register Valuators (erkende waarderingsdeskundigen) kan natuurlijk ook. Je kunt hen bereiken via onze vestigingen in Baarn en Meppel. Onze Register Valuators zijn ingeschreven bij het SWBO (Stichting Waarderingsonderzoek ten behoeve van Bedrijf en Onderneming) en lid van het NIRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators).

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.