mr. Gerard Gelling

Adviseur Loonbelasting / Sociale verzekeringen

Adviseur Loonbelasting / Sociale verzekeringen
  • 23 augustus 18

Honger naar de Werkgeversdag op 1 november?

Na een wetgevingsarm 2017 wordt in 2018 weer een belastingplan van enige importantie verwacht. Ook voor werkgevers zijn er genoeg ontwikkelingen. De werkkostenregeling is geëvalueerd en blijft. De regeling is naar mening van het kabinet toekomstbestendig. Maar uit de evaluatie zijn wel een aantal interessante knelpunten voor jouw dagelijkse praktijk gekomen. Tijdens de Werkgeversdag hoor je hoe je daarmee om kunt gaan.

De platformeconomie zorgt voor extra spanning op de arbeidsmarkt. Niet alleen omdat je van tevoren nooit weet wie jouw maaltijd komt bezorgen, maar ook omdat dit blijk geeft van de maatschappelijke tendens over de voorwaarden waaronder arbeid wordt verricht. Ronde 1 bij de rechter is gewonnen door Deliveroo, het wachten is op de uitspraak van het hoger beroep. Het geeft in elk geval aan dat de markt zelf wel bepaalt hoe men met elkaar samenwerkt en daarvoor niet wacht op veranderende wetgeving.

Vanaf de zijde van de overheid zijn maatregelen aangekondigd onder het motto “de vervuiler betaalt”. De sectorpremie komt te vervallen en daarvoor in de plaats komt een gedifferentieerde WW-premie waarvan de hoogte afhankelijk is van de aard van het contract. Hoe flexibeler, hoe hoger jouw premie. Hiermee wordt beoogd dat het voor werkgevers aantrekkelijker wordt gemaakt om werknemers in vaste dienst te nemen.

Trek gekregen? Bestel een maaltijd via Deliveroo of schrijf je hier in voor de Werkgeversdag!

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.