• 01 november 18

Teunis van den Berg is nauw betrokken bij de organisatie van het Brexit Seminar op 29 november. Waarom organiseert mth dit evenement? “Op 29 maart 2019, op zeer korte termijn dus, zal het Verenigd Koninkrijk vertrekken uit de EU. Dit heeft grote gevolgen voor het vrije verkeer van goederen en diensten en raakt vele sectoren, waaronder de transportsector. Het vrije verkeer van goederen valt weg, zodat er weer gecontroleerd wordt aan de grenzen. Iets dat grote financiële (belasting-) consequenties heeft voor ondernemers die goederen aan Engeland verkopen en vice versa”, aldus Teunis.

“Nu al zijn de gevolgen van de Brexit voelbaar. Bedrijven van buiten de EU zoeken plekken in de EU om van daaruit zaken te doen. Na het vertrek van de Engelsen is het de verwachting dat weer extra lange wachtrijen ontstaan bij de grens. De douane wordt uitgebreid met 1000 nieuwe werknemers. Dit alles zal een zeer grote impact hebben. Natuurlijk willen we ook na de Brexit goede zaken blijven doen met het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor moeten goede afspraken gemaakt worden. Maar zover is het nog niet. Over de exacte voorwaarden van de terugtrekking en de toekomstige relatie tussen het VK en de EU wordt momenteel nog onderhandeld. Indien de partijen het niet met elkaar eens worden over een handelsakkoord, dan dreigt er per 29 maart 2019 een “harde Brexit.”

“We hebben een interessant programma samengesteld met boeiende sprekers. Mustafa Sikandary, director van Moore Stephens in Londen zal het verhaal vanuit Engels perspectief vertellen; Ondernemer Ries Goes (Florigo) realiseert 40% van de omzet op de Engelse markt en als laatste zal Godfried Smit van EVO/FENEDEX ons bijpraten over onder andere douane aspecten. De insteek van het Brexit Seminar is puur informatief. We vinden het als mth belangrijk dat ondernemers goed geïnformeerd zijn. Er is nu al veel belangstelling voor het seminar.”

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.