Weer een nieuw Nederlands Record binnen!

Ik heb zoals in mijn vorige blog al aangegeven dat ik nog wedstrijden had in juni en juli. In juni zijn we naar Bottrop afgereisd en hebben daar helaas door de enorme regenbuien geen resultaten kunnen behalen. Dan maar de focus op Berlijn waar ik voor het tweede jaar achtereen mee zou doen aan de IPC Grand Prix wedstrijden. Wedstrijden met heel veel Internationale deelnemers, veel toppers die aanwezig waren ter voor bereiding op de Paralympische Spelen.

Donderdag 14 juli vertrokken naar Berlijn samen met mijn ouders en mijn broertje, we zouden na de wedstrijden een korte vakantie nemen in Duitsland. Helaas kon mijn vaste trainster niet mee en dat was wel een gemis. 15 juli zijn we naar de baan gegaan om de laatste trainingen af te werken. Een aantal talenten van de Atletiekunie waren ook op de baan aanwezig. Ik werd op de baan verrast door Cindy Nordt, zij was als verrassing naar Berlijn gekomen. Gelukkig toch nog iemand aanwezig van mijn trainingsteam.

Zaterdag 16 juli was warm en ik moest deze dag 2 x een 100 meter sprinten en ook nog kogelstoten. Mijn serie 100 meter sprint won ik in een nieuw Nederlands Record en voor het eerst heb ik onder de 16 seconden gelopen; 15.96 seconden is de volgende stap richting de 15 seconden. Ik sta nu 10e op de wereld ranglijst dus ik moet nog wat plaatsen omhoog. De finale liep ik ook een mooie race en werd 3de en dus een mooie bronzen medaille. Tussendoor heb ik nog kogel gestoten en door de warmte viel dat niet mee. 7.12 meter is 10 centimeter onder mijn Nederlandse Record.

Zondag mocht ik 2 x de 200 meter sprinten en ik had er zin in. In tegenstelling tot zaterdag was het minder warm en hadden we regen. In het fantastische stadion liep ik een mooie serie en ik voelde dat er voor de finale meer in zat. De finale heb ik onder de 35 seconden gelopen: 34.79 seconden was goed voor een zilveren medaille en wat nog veel leuker was ik haalde het Nederlandse Record in mijn klasse binnen. Ik ben nu in het bezit van 6 Nederlandse Records.

Na deze geweldige prestaties heb ik een korte vakantie gehad en 22 augustus ben ik voor mijn opleiding Dierverzorging aan een stage begonnen bij Dierenhotel Lelystad. Lange dagen en fysiek best zwaar om de hele tijd op je benen te staan. Wel leuk werk maar door de lange dagen even iets minder tijd voor de training en wedstrijden. Ik ga begin oktober meedoen aan de werp vijfkamp bij AV Zuidwal in Huizen. Hopelijk kan ik daar nog wat Nederlandse Records aanscherpen.

Daarna volgt een korte stop en ga ik vanaf november weer volop trainen. Het indoorseizoen sla ik over, ik vind indoor minder leuk en het lawaai in de hallen werkt niet in mijn voordeel. Mijn trainingen zullen anders gaan lopen omdat mijn vaste trainster stopt met fysiek training geven, ik hoop dat daar nog een passende oplossing voor gaat komen. Over 4 jaar zijn de Spelen in Tokyo en de weg ernaar toe is voor mij nu heel erg belangrijk, ik wil de stijgende lijn van mijn prestaties alleen maar verder doorzetten.

Voor de lezers die meer over mij willen lezen geef ik hierbij een link naar een interview dat ik heb gegeven voor het juli nummer van het online sportmagazine036.

Ik hoop dat jullie het leuk hebben gevonden om mijn blog weer te lezen, wil je niet wachten op de volgende blog maar tussendoor op de hoogte blijven van mijn prestaties volg mij dan op mijn facebookpagina, hier doe ik verslag van al mijn wedstrijden en sommige trainingen.

Tot de volgende blog! Groeten Cheyenne

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.