WK junioren in Salt Lake City & einde seizoen

Het schaatsseizoen is ten einde en ik kan terugkijken op een erg succesvol seizoen. Zo heb ik mijn debuut gemaakt bij het NK voor senioren, reed ik alle World Cups voor junioren en mocht ik zelfs een World Cup rijden bij de senioren!

De vorige blog eindigde ik bij het NK allround/afstanden voor junioren. Dit toernooi verliep voor mij niet zoals ik graag had gewild. Op de 500 meter eindigde ik als 3e en op de 1000 meter als 4e. Gelukkig bleek dit achteraf wel voldoende voor plaatsing voor de World Cup finale en het WK junioren in Salt Lake City.

26 februari vlogen we met tien Nederlandse schaatsers en drie begeleiders naar de VS, waar we twee weken verbleven. Na een paar dagen wennen aan een hoogte van 1400 meter reed ik het eerste weekend bij de World Cup finale de 500 en 1500 meter. De 500 meter won ik in een nieuw pr van 38,58. Hierdoor heb ik ook het World Cup klassement van dit seizoen over 500 meter gewonnen! De 1500 meter was voor mij een goede training in aanloop naar de 1000 meter op het WK, een week later. Ik reed een klein pr van 2.03,53, wat goed was voor de tiende plaats.

Het WK begon voor mij erg teleurstellend met een diskwalificatie op de 500 meter. Ik reed een goede eerste 300 meter en kwam met veel snelheid op de laatste binnenbocht aan. Ik sneed deze echter niet goed aan, waardoor ik de bocht niet kon houden en uitkwam in de buitenbocht. Ondanks dat ik mijn tegenstander niet hinderde kreeg ik hierdoor een DQ achter mijn naam. Een dag later reed ik op de 1000 meter ruim een seconde van mijn pr af, namelijk 1.16,99. Het was goed voor de zesde plek. Het weekend eindigde voor mij gelukkig wel goed. Op de teamsprint reed ik met Michelle de Jong en Jutta Leerdam naar het goud.

Niet het weekend waar ik op gehoopt had, maar wel blij dat ik toch met een medaille naar huis ben gegaan! Ik heb genoten van het snelle ijs en ik ben een hele mooie ervaring rijker. Balen dat ik op de 500 meter niet heb kunnen laten zien wat ik kan, maar ik hoop op een revanche bij het WK van volgend jaar. Dan ben ik voor het laatste jaar junior en is het WK in Italië. Op naar een zomer hard trainen!

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.