World Cup

Op rugby gebied is er veel gebeurd: Het eerste deel van mijn competitie is gespeeld en de World Cup is geweest. De World Cup was geweldig om te zien. Met een paar hele grote verrassingen zoals Japan die wint van Zuid-Afrika en dat geen één team van het noordelijk halfrond verder is gekomen dan de kwart finales.

De WK finale was Nieuw Zeeland – Australië. De eerste helft begon met het uitwisselen met de kicks op de palen waar je drie punten voor krijgt. In de 39ste minuut kwam de eerste try aan de kant van Nieuw Zeeland. Waarmee Nieuw Zeeland met een voorsprong van 16-3 de rust in ging. Na de rust begon Nieuw Zeeland heel sterk met meteen een try in de 41ste minuut. Vervolgens had Nieuw Zeeland een gele kaart voor een illegale tackle. Hiervoor ga je 10 minuten naar de sin bin. Australie maakte hiervan direct gebruik en scoorde in de 54ste minuut met een try. De stand stond toen op 21-10. Uiteindelijk scoorde Australie en Nieuw Zeeland allebei nog een keer en was de eindscore 34-17 voor Nieuw Zeeland.

Ondertussen is de voorcompetitie ook afgerond. We hebben 6 wedstrijden gespeeld tegen teams door heel Nederland. We hebben alle 6 wedstrijden gewonnen en we hebben maar bij 2 wedstrijden de bonus punten niet meegepakt. Nu zitten wij bij de top poule en gaan we strijden om een finale plaats.

In de tijd dat ik geen competitie wedstrijden had, heb ik getraind met Nederland U18, in voorbereiding op het EK in Portugal in maart 2016. We hebben ook in de herfstvakantie een trainingsweek gehad waar we veel hebben geoefend op teamwerk en strategie. De trainingsweek werd afgesloten met een wedstrijd tegen Worthing College U18, die wonnen wij met 26-7.

Wil je weten hoe we vorderen, volg ons dan op facebook: Rugby Nederland U18.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul een plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.